Архив

Календар

май 2011
П В С Ч П С Н
« апр   юни »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Випуск 2011

Имам чувството, че това са един симпатичен випуск, познавам ги повечето  и въпреки това белият лист си седи празен от доста време.

Класове с изпълнителни туристи, свикнали с по-свободен режим, икономисти научени на по-строги правила и дисциплина, цветари и хлебари научаващи занаята и тайните на професията си , лозари и монтьори живеещи с мисълта да вземат заветната хартийка за образование и мечтаната книжка.

Всичко си беше нормално, с ученето и с другите интереси, с осъзнаването, че може би това не е тяхната професия, с късното наваксване и налудуване на тези, които са пропуснали.

Доста индивидуалности, които така и не успяха да направят колектив. Нямаше ги тези силно открояващи се и запомнящи се лидери, водещи всички след себе си.

Випускът с родените караници и  групички в малко повече от нормалното.Вечните  емоции с привкус на недооцененост и фаворизиране . Понякога малките камъчета могат да преобърнат колата.

Випускът, родил се в ерата на проектите в ЗПГ, изнесъл доста от дейностите на свой гръб. И спечелил  от това – емоции, приятелства, екскурзии, дебати, самочувствие, развитие.

Випускът на 3М – Мирослава , Мария и Мария – тези момичета си имат своето място в залата на славата на училището – със своята работоспособност, енергия, отговорност и визия . Те бяха навсякъде, Ще ги помним, те го заслужават.

Випускът на Нина – най-добрият според  мен художник учил в това училище. Един уникален образ, събрал в себе си колаж от творчески емоции.

Випускът създал театърът на ЗПГ – Тийнкомеди. Благодарение на една госпожа и таланта им те направиха нещо изключително. Публиката пълнеше залите и се смееше от сърце. Постановките им бяха уникални, получи се една симбиоза от артистични умения.

Випускът на Денис Дали и трио БИК – вечният Дали, който сам се канеше на всеки празник на училището и успяваше винаги.

Випускът на техничарите , които наистина не бяха попаднали, където трябва. Но можеха да се справят с всяка техника и го правеха с кеф.

Випускът на проблемните – казват, че децата стават все по-лоши. Резултат от 20 години хаос в държавата.Няколко човека доста изтормозиха учителите и почти успяха да завършат, но накрая сами не пожелаха да си вземат изпитите.

Випускът, който наруши традицията и не успя да отиде на абитуриентска екскурзия. Къде се прекъсна нишката, някъде между класните и учениците, но и двете страни нямаха достатъчно желание да го направят.  Това не е голяма загуба, екскурзиите предстоят за доста хора.

Випускът насладил се на бал с привкус на холивудска церемония, помогнал фоайето на училището на придобие различен вид.

Випускът говорил на изпращането за намерените приятели, предизвикателствата, любовта и  болките. За мечтите, сълзите и огънят в душите им, които ще  ги връщат в спомените, там където са прекарали  няколко страхотни години  от живота им.

Подобни публикации: