Архив

Календар

юни 2011
П В С Ч П С Н
« май   юли »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Би ли могло да стане ?

В началото на годината се избира СИП – всеки учител може да предлага и директора одобрява, ако няма желаещи ученици СИП не се създава. Дейността на Сиповете се обвързва и с организирането на празниците в училище.

Комбинация на СИП, ЗИП часовете , изнасянето им в удобно време за да се увеличи продължителността и да не се прекъсва работата от междучасията и смяната на предметите.

Изнасянето на часове ще позволи създаването на СУПЕР голямо междучасие и 7 те часа няма да изглеждат толкова уморителни.

Засилено изучаване на част от предметите, примерно по 8 часа седмично и изучаване на материала за 2 месеца. Комбиниране на няколко предмета с цел създаването на общ продукт в края.  Така ученето ще е по-ефективно, ще се учи само по-няколко предмета, които се редуват и няма за деня да се учи по 7 предмета.

От началото на годината се започва работа по проект, използващ знанията по тези предмети.

Обръщане на процеса – създаване на практически задачи и ангажиране на учениците, изводите, законите, теорията  се извежда в резултат от практиката.

Практика – рисуване, създаване на табла, извайване от глина виртуално,  влизане в роли, пресъздаване или интерпретиране от различен ъгъл.

Оценките да са повече на брой- от групови работи, от индивидуални задания поставени още в началото на срока, от реферати, И всичко има тежест в общата оценка.

Трупане на точки от активност в час. При събиране на определен брой точки, издържане успешно на тест, предсрочно завършване и освобождаване, други занимания.

Номинация за клас и ученик на годината  – чрез получаване на точки от оценките, отсъствията, забележките,дисциплината, изявите на всеки ученик. Специален кът с временното класиране .Класът и Ученикът с най-много точки  получават специална награда, обявена в началото.

В часа на класа – организиране на най-различни мероприятия – срещи с интересни хора, професионалисти,дискусии по определени теми. Учениците са свободни да ги посещават и вземат активно участие когато желаят.

Празници фестивали – всеки клас си има своята седмица и в нея може да реализира своите идеи за изява и забавление.

Конкурси – предоставя се определена сума на желаещите или закупуване на материалите. Разисквания, предлагане на идеи и реализиране им.

Хайд Парк – един ден в седмицата стола се превръща в трибуна – всеки може да излиза да говори за всичко, което пожелае, да отговаря на въпроси и да разяснява фиксидеите си пред публика, да пее, да танцува, да рисува.

САйт за обмен на идеи – събирания, екскурзии, конкурси, клубове.

Първата седмица на годината – задължително екскурзия на новите ученици за опознаване.

Подобни публикации: