Архив

Календар

юни 2011
П В С Ч П С Н
« май   юли »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Да кандидатствам ли в чужбина

Какъв е твоят съвет към тези, които все още се колебаят

Аз избрах пътя, по който да вървя.Колебания нямам  а моята увереност  е  най- силният ми аргумент. Не съм мъдрец, но от „висотата” на своите 19 години знам, че всеки рано или късно застава на кръстопът и се колебае по кой път да поеме. А изборът е важен. Всеки носи в сърцето си отговора, но дали чува шепота му, дали го разбира?

Аз направих своя избор, ръководен от любов. Любовта ми е към предизвикателствата, а какво по-голямо предизвикателство от това да заминеш в друга страна, където всичко около нас  се променя и трябва да започнем отначало.

Препятствията, колебанията проблемите – много са, и те са неизменен спътник на чуждестранния студент , но именно в тях се крият множеството предизвикателства, които ще променят светогледа ти. Най-важната и трудна задача е да докажеш, че вече си „голям”  , че можеш да се справяш без опеката на своите родители.

Новата  социокултурна обстановка, новите традиции, обичаи,са поредното предизвикателство, което до голяма степен обогатява знанията ни и формира представата за една нова, непозната и интересна култура.

Време е за нови запознанства, някои от които ще прераснат в приятелства, независимо от километрите. Това, само по себе си, е предизвикателство. Най- трудното, но и най- сладкото, а може би там   ти предстоят и нови трепети на любовта…

Новият начин на обучение,ще усъвършенства твоите знания, ще ги постави и на преоценка / искам да докажа , че ние българите имаме богата обща култура и добра основа от знания, че сме конкурентно способни и амбициозни.

Няма по-важно от това да знаеш какво искаш. Когато се намираш на кръстопът желанието е най- опитния водач,а решителността е неговият спътник. Бъдете решителни и ще намерите своя път,надявам се като мен.

Е.Д-12 клас

Подобни публикации: