Архив

Календар

юни 2011
П В С Ч П С Н
« май   юли »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Как понякога едната стотна има значение.

“ Накрая разбираш, че живота е игра на сантиметрите. Имаш ужасно малка възможност да грешиш. Една стъпка в грешната посока и всичко отива на вятъра . Една секунда закъснение и изпускаш момента. Сантиметрите са навсякъде около нас…. “

За  пореден път се убеждавам, че търпението, упоритостта и трудолюбието няма как да не успеят. Едно момиче успя да се изкачи на върха благодарение точно на това.

В дипломата и присъстват само отлични оценки и крайното 5.92 я направи ПЪРВЕНЕЦ НА ВИПУСК 2011 – МАРИЯ ИВАНОВА от 12 а клас.

Знам, че имаше и други достойни представители на този випуск, но така е в живота, няколкото стотни в повече имат значение, всеки метър, всяко усилие, настоятелната упоритост и борба дават крайният резултат и победата.

Макар, че по-важни са онези победи, които никой не вижда, преодолявайки себе си печелиш всичко, както при Мария.

Тя е част от легендарното трио 3 М , една неразделна част от него.  Типичен пример как  приятелите ти може да те бутат нагоре, да ти помагат непрекъснато да се развиваш, да прогонват страховете ти.

Мария беше една неразделна част от общата картина и заслужено сега получава своето признание.  Тя беше част от групата, която участваше навсякъде и има значителен принос в живота на училището. Без нея то  определено нямаше да е същото.

Мария е от онези перфекционисти, родена в подходящата зодия, виждащи това, което ние не можем, онези дребни детайли, правещи картината уникална. Тя прави страхотни презентации, много пъти съм се възхищавал на дизайна им.

Хубаво е да имаш такъв човек в екипа си, помагащ идеята да добие завършен вид, комбиниращ  парченцата в подходящата комбинация, владеещ перфектно информационните технологии.

Дизайна и творческите професии са бъдещата и съдба. Убеден съм, че ще сътвори още много великолепни неща, като представянето в картини и звук за един ден на земята, като  презентацията за проекта в Полша .

Мария откри себе си в Тийнкомеди,  там изигра една блестяща баба,  случайността и помогна да излезе и да играе, там видяхме таланта и. Изглеждаше така все едно се е родила на сцената, изпипани движения, страхотно излъчване.

Познавам тяхната ръководителка, тя вижда в картини, паметта и е изцяло визуална и цялата картина е дълбоко запечатана в главата и. Може би и при Мария е така.  Не бих се учудил ако се превъплати в професията на режисьора и сценариста, би се чувствала добре в тази роля.

Въпреки, че в повечето време стои зад кадър и се грижи за техническото и дизайнерското обезпечаване на нещата са ми казвали, че умее да изразява аргументирани позиции и да ги защитава убедително. Всичко е въпрос на тренировка и преодоляване на сценичната треска, видяхме колко лесно се получи при нея.

Знам и за други таланти на Мария, търпението и е помогнало да изучи струните на китарата и да гони топката по тенискортовете,  да овладее изкуството  с  фотоапарата. Детайлите и тук отново са верният и спътник в живота.

Мария притежава всички необходими качества като отговорност, трудолюбие, талант и желание . Развиваше се през годините, определено откри доста от талантите си и успя да повярва в себе си.

Последвайте примера и да се отдавате на нещата, доставящи ви удоволствие, така вървейки по своя път, нещата се получават и всичко си идва на мястото. Живота е борба, но не се вземайте много на сериозно, забавлявайте се и всичко ще бъде наред.

Успех МАРИЯ !

Подобни публикации: