Архив

Календар

юни 2011
П В С Ч П С Н
« май   юли »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Чувствата на The Hopers и изявите на най-големият им фен.

Преди 2 месеца видяхме страхотното израстване на Хоуп и споменах, че с нетърпение очаквам следващите гениални проблясъци на тяхната ръководителка Невена Станкова.  Не ми се наложи да чакам много.

Времето ни попречи да се насладим на концерта на открито и се загуби част от подготвеното въздействие, наложи се бързо преместване, поставяне на декори и  сцена, всичко това забави нещата, но чакането си струваше.

Мислех си че за тази година съм видял всичко, и че сега ще има само празнуване на 3 години от създаването на ХОУП.  Оказа се, че са скрили доста от новите си изпълнения, показаха ни и спектакълът ЧУВСТВОТО. Това, което си мислех, че трябва да е следващата стъпка е било в главата на Невена . Май сме имали телепатична връзка.

В тези два месеца The Hopers изгря ярко на републиканското първенство по Хип-хоп в София – медалите, първото място на Нина Траянова ги утвърди във върховете и журито вече ги възприема сериозно и се съобразява с тях.

Видяхме танците им, в тях има толкова сложност, творчество,динамика  и красота, месеците тренировки са дали резултати. Придобитите умения правят нещата да изглеждат лесни. Невена има възможността да развинти въображението си и да знае, че всяко нейно хрумване може да се реализира от талантливите и възпитанички.

Видя се как малките настигат големите, как вицешампионите на България в групата от 11 до 15 години играеха почти като най-големите и спокойно може да ги заместят, композицията им беше страхотна.

Забелязах и още нещо,  The Hopers действа като магнит и момичетата от един клас в ЗПГ с всеки нов концерт те се увеличават , изброих  6 танцьорки в групата , дано примерът  е заразителен, не само заради славата, дано са разбрали, че таланта помага, но нещата се получават с много труд, дисциплина.

Живота е една непрекъсната смяна на емоции, ЧУВСТВОТО беше едно нестандартно комбиниране на част от изиграните танци през годините, допълнено с актьорското майсторство на част от групата.ЧУВСТВОТО е една импровизация на тема -какво представляват танците в живота на тези момичета.

Всички преминават през различни етапи в живота си – радост, тъга, страх, неувереност, ярост, но танците са нещо постоянно. С танца те изразяват себе си и моментното си състояние, в танца изливат своите емоции. Танците им помагат и създават онази основа, която им дава самочувствието да се справят със проблемите си, научава ги на важните неща.

Определено с групата не може да се скучае и нещата не се повтарят, и сега Невена използва талантите си – танцуваше, пееше, забавляваше се на сцената. Беше активен участник в цялото шоу. Все още танците са и в кръвта, просто и идва отвътре, няма как да избяга от желанието си.

Сякаш цялото поведение на Невена беше в тон с идеята на спектакъла.  Живота може да се изживее пълноценно, по-добре да му се радваме, да се възползваме от предоставените ни възможности и да избягваме лошите пътеки и изкушенията.

Подобни публикации: