Архив

Календар

юли 2011
П В С Ч П С Н
« юни   авг »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Постоянната промяна.

Основният научен принос на А. Тофлър е, че Той демонстрира на широк кръг читатели резултата от процеса на технологичните промени.Може би в по-голяма степен от всеки друг, той е успял да информира бизнес кръговете за дълбоко скрития смисъл в края на ХХ век. – постоянната промяна.

Това  негово интуитивно разбиране за трансформирането на индустрията в производство на знанието  му даде възможност на относително ранен етап да  определи какво впоследствие  ще се превърне в една от най-важните тенденции на нашата ера.

В средата на 1960-те, А. Тофлър твърди, че  икономиката на бъдещето ще се основава на доминиращата роля на Информационни технологии.Той предвиди, че от сега нататък технологичните промени ще се случват с качествено по-високо темпо, отколкото в миналото.

Концепция, изразена от А. Тофлър с име „Future Shock“, той изрази виждането си за едно общество, което се превръща все повече и повече в разкъсани преждевременно появаващи се и застъпващи се минало, настояще и  бъдеще. Неговата теза че темповете на промяна са твърде бързи за тяхното възприемане от обществото, отразена още в  1960 година.

Тофлър твърди, че всички, свързани с индустриалната цивилизация институции и ценностни системи са били подложени на въздействието и това неизбежно се дължи на увеличаването на знанието за силите на промяната. Информационната експлозия създаде среда, в която бъдещето става почти незабележимо в настоящето. Преходността  се превърна в основен признак на нашия живот и доведе до радикални промяни във всичките му части – от икономическата до чисто лични.

Прочетете преведени от руски с Google преводача материали и обзори на книгите на Тофлър.

Подобни публикации: