Архив

Календар

август 2011
П В С Ч П С Н
« юли   сеп »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Комуникациите в социалните медии и властта на хората- цитати от една книга.

В ерата на социалните медии новините са разпространяват вирусно.Независимо дали искате или не, независимо дали участвате или не, хората говорят за вас. С или без вас комуникацията се случва.

Въпрос на избор е да бъдете част от нея. Защото само по-този начин вие можете да чуете какво казват за вас другите, да вземете участие в разговора и да изкажете позиция – независимо дали за да благодарите, да помолите за помощ, да се защитите или да поискате мнение как да направите нещо по-добре.

За да създадете комуникация, която да привлече вниманието, вие трябва да говорите с всеки поотделно, да създадете искрена и открита връзка, която да им въздейства и да привлече в диалог.

Процесът на създаване на идентичност следва правила като това да помогнете на хората да разберат повече за нещата отвътре, да помислите за най-важното нещо, което искате да кажете, да добавяте съдържание и да бъдете актуални и честни, да създавате личен контакт и да се фокусирате, да изградите  име чрез важните хора в средата си.

Участието ви преминава през следните 10 фази :

Целеполагане, включване, слушане, намиране, споделяне, създаване, ангажиране, свързване, организиране, анализиране.

За да сте част от разговорите и те да не се случват без вас, както и за да постигнете и всички други поставени цели, вие трябва да се присъедините, да запазите имена и да създадете профили.

И като следващи стъпки, вие трябва да започнете да слушате и да откривате важните хора- експерти, клиенти, партньори, инвеститори и общности, с които бихте желали да водите диалог.

За диалога е нужно съдържание, което е важно и стойностно за хората, с които се свързвате, и което споделяте чрез други и създавате сами.

За да е пълноценна комуникацията ви, следва да сте ангажирани и отдадени на процеса, в който вие се свързвате и ще бъдете свързвани с все повече хора, които вие търсите и намирате.

С развитието на на вашата мрежа следва да започнете да организирате и развивате комуникацията и потоците.

А всичко това го правите, за да постигнете конкретни цели, и затова следва да се анализират резултатите и да се поставят нови цели, които да се постигат.

Правилното целеполагане, изборът на правилните хора, създаване на адекватен стимул и изграждане и предоставяне на подходящата платформа за социална интеракция могат да направят чудеса.

Властта на хората на Пламен Русев ще ви води стъпка по стъпка в процеса на създаване на имидж и постигане на успех в социалните медии, прочетете книгата и ще научите как давайки власт на хората в тези медии получавате в замяна лоялност и популярност.

Подобни публикации:

admin казва:

Всичко написано важи и за имиджа на едно училище. Всичко е някъде там и се разпространява със скоростта на вирус. Един човек може да направи така, че да намали драстично приема на ученици и да промени мнението на хората. Проблема си е наш, можем да ги оставим да си говорят или да участваме активно в това говорене.