Архив

Календар

декември 2011
П В С Ч П С Н
« ное   яну »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Виктория Анталавичева – ученик на годината 2010 – за номинациите през 2011 .

Вики, какво се промени след като беше избрана за Ученик на годината?

Почувствах се приятно още в момента на награждаването, защото разбрах, че трудът ми е забелязан и ценен. Малко време ми трябваше, за да разбера, че тази титла носи и голяма отговорност.

Получаването и не би трябвало да е края на проявите на отличения, а началото му на живот под прожекторите, защото всяка награда и задължава.

Моето старание и амбиция бяха насочени точно в тази посока. Всеки път,когато се колебаех и затруднявах, статуетката, сложена на видно място, ми даваше кураж и ми напомняше какво се очаква от мен.

Кой от номинираните е твой фаворит ?

Всички те са изявени личности в училище. Някои от тях са мои приятели, други добри познати и партньори. Всеки от тях е достоен да бъде в групата на номинираните, защото освен своята индивидуалност носи и много амбиция , желание за работа.

Бояна . Няма как да не започна с нея. Познаваме се толкова отдавна, че   с гордост мога да заявя, че съм един от хората, които познават всичките и таланти, а те въобще не са малко. Тя е много позитивна, изпълнена с желание за работа и упоритост. С присъщия си непукизъм неведнъж ми е давала пример как да се справя или да постъпя в дадена ситуация.

Монката. Момче с такава нестихваща енергия и желание за работа, че на мен самата ми коства усилие, за да не изоставам от темпото му. Заедно се подготвяхме за участие в Международната кръгла маса „За чисто училище” и партньорството с него ми беше освен много приятно, но и полезно.

Кико. Неуспоримият театрален  талант, който умее да се преобразява във всякакви образи  , а в началото на осми клас, когато имах нужда от подкрепа и помощ, за мен той се преобрази в мишката, която здраво стискаше своето сиренце. Тази учебна година, опирайки се на неговите творчески заложби, разсмяхме училище и участвахме в един нетрадиционен урок по НОКГ.

Ленчето.  С нея миналата година бяхме конкуренти, но третото място не и попречи да стане първа в страната и да докаже, че е един безкрайно позитивен човек, извор на нестандартни идеи.

Гари. Той беше лидер на партия СЛАВА в училищния парламент. Неговото спокойствие, философски възгледи успяха да сплотят партията и да ни накарат да се вслушаме в техния опит, възгледи и становища по дискутирани въпроси.

Разбирате, че няма как да не съм затруднена в избора. Това е въпрос, на който аз нямам еднозначен отговор.

Вижте интервютата на петимата номинирани и разберете повече за тях в специалния бюлетин издаден от ЗПГ Репортерите.

Подобни публикации: