Архив

Календар

декември 2011
П В С Ч П С Н
« ное   яну »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

За кого ще гласувам ?

Вечната дилема – да подкрепиш приятел, човекът, който ти е близък, или да гласуваш за най-достойния сред всички.  Да избереш популярния, симпатичния, или човека в сянка, трудещ се неуморно зад кадър. Труден и съдбоносен избор, който ще правим винаги в живота си.

Отново сме пред номинациите за ученик на годината в ЗПГ. И всеки ще даде своя глас за предпочитания кандидат. Имаме 5 ученици, заслужаващи да спечелят, оставили ярък отпечатък в училището не само през 2011.

Пет ярки индивидуалности, работещи по-своя си начин, използващи своите предимства, научили се да бъдат себе си. Дърпани от различни подбуди,  със своите различни истории.

Въпросът е за кого бих гласувал, за близкия приятел, за симпатичния непознат или за достойния герой в сянка ?

Какво означава това гласуване за кандидатите, за някои нищо, за други всичко. Не мога да проникна в главите им за да предположа. Влиянието на едно такова признание  може да е огромно.

Подкрепата за приятел е логична, ако той има нужда от това за да преодолее застой или някаква нотка на недоверие в себе си и възможностите си. Или обратно може да им направите лоша услуга, да им създадете грешна представа за моментната им позиция и качества.

Трябва добре да прецените в какъв етап от развитието се намира вашия приятел и какъв характер има. Гласуването за него, само заради приятелството не е добра перспектива, вашите приятели много добре разбират дали заслужават наградата.

Помислете над това – подкрепата ви ще доведе ли до успокоение, самозабрава, застой или ще бъде прилив на нови сили и повече увереност. Няма ли загубата също да бъде стимул, да влее нова амбиция , отрезвяване и връщане в правилния път.

За тези, които гласуват за симпатичните непознати, ще задам един въпрос. Бихте ли желали и с вас да постъпват по-същия начин и да ви съдят по външния ви вид и приятното държане, а не по-постиженията и възможностите ви. Аз не бих.

Ако имате силна интуиция, доверете и се, но за свое успокоение се допитайте до близки приятели, на които имате доверие, прочетете какво са направили през годината номинираните.

Ние не знаем защо го правят, има много различни отговори, може би защото са намерили своето място, дали светлините на прожекторите са целта им, или виждат резултатите от своята работа, чувстват удоволствието от своите малки победи.

Да правиш нещо и всеки път то да се получава все по-добре, да търсиш нови и нестандартни начини да проявиш заложеното в теб е неописуемо. Знаеш, че трябва да го правиш, искаш да го правиш, можеш да го правиш, знаеш, че мястото ти е там. Всеки би искал да е на тяхното място.

И въпреки всичко това е само е една признание, едно от многото, които ще печели всеки от 5 номинирани, нищо не е фатално, част от тях са имали повече възможности през годината и са се възползвали от тях. Следващата година положението може да е различно.

Правилата са ясни, трябва да спечели този, който има най-големи заслуги през годината, всички претенденти са умни, работливи и трудолюбиви, всеки с талантите си в своята област, чака ги добро бъдеще, всички заслужават, но трябва да се избере само един.

И ако трябва да избирам бих избрал точно този, постигнал най-много успехи през годината, всички ги познавам добре и знам какво са направили,  имам си и претендент и той ще е моя избор. Намерете и вие своя, но преди това помислете добре над написаното .

Подобни публикации:

Костадин казва:

Moни !