Архив

Календар

декември 2011
П В С Ч П С Н
« ное   яну »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Искате ли да изживеете пълноценно живота си –тогава не изпускайте предоставените ви възможности !

„За две години той толкова се промени в положителна посока. Всичко, което му липсваше преди, сега го има в изобилие … Момче с такава нестихваща енергия и желание за работа, че на мен самата ми коства усилие, за да не изоставам от темпото му .”

На 19 декември бе връчена за втори път наградата ученик на годината в ЗПГ – спечели я най-заслужилият за тази година – Симеон Здравчев от 11 а клас . Думите в началото са на предишния победител Виктория Анталавичева и отразяват голямото израстване и промяна на Симеон.

Това определено беше неговата година, а спечелването на приза един достоен финал за труда и многобройните му успехи. Поведението му е добър пример за всички и доказателство, че постоянните усилия и редовното усъвършенстване на уменията винаги дават резултати .

Ако трябва да си представя как искам да протече една мечтана за мен година – тази на Симеон  ще е много близо до идеалния образ. Всичко е налице – емоции, изживявания, постигнати цели, възнаградени усилия, признание, запознанства, много нови приятели, пътешествия .

Какъв беше неговия път, неговата формула ?

Симеон винаги приемаше предизвикателствата и когато се появеше нова възможност, той се възползваше от нея. Пред всички се откриват толкова възможности, но много малко от нас се възползват от тях. В главите ни веднага светва червената лампичка, малки дяволчета пускат съмнения в душите ни и успяват да ни откажат.

Не и при Симеон – когато се появи идея, когато има предложение, той задължително ще се втурне напред с цялата си енергия и ентусиазъм и ще завърши започнатото. Трябва му малко за да се запали, а след това трудно нещо може да го откаже.

Според мен Симеон притежаваше всичко необходимо и преди, заложбите му се забелязваха и тогава, липсваше му едно единствено качество – увереност. И той намери своя начин за да се сдобие с него. Няма друг начин за да получиш това качество, освен по-пътя извървян от него.

В това се крие голямата сила на Симеон , намерил е начин да преодолява страховете си, успял е да промени гледната точка и да приема всяко нещо като предизвикателство и възможност за изява. Приел е, че може и да не успее, но нещата, които ще получи след всеки започнат проект си струват, ползите са неоспорими.

При него всичко се постига с много труд и работа, помага му и постоянния стремеж към съвършенство, дори в страхотните си презентации и клипове намира неща, които не му харесват и това му дава стимул да се развива и да се променя към по-добро следващия път.

Така участието му в десетки конкурси и инициативи са естествен резултат от начина му на мислене, а добрите постижения зависят от умението  му да довежда нещата до край, използвайки максимално всичко положително в себе си.

Винаги е достатъчно упорит за да следва мечтите си, като историята със създаването на училищното кино. Всичко беше заради удоволствието да гледаш кино на голям екран, заради магията на киното.

Симеон не се отказа, когато всичко приключи. Усмивката е винаги на лицето, позитивното в него се разпространява сред околните, а работоспособността  никога не го напуска. Така той успя да убеди още ученици да му помагат и спечели доверието на учителите .

Можем да продължим с другата му страст през годината младежкия фестивал, където вложи страстта си за реализацията му, помагайки навсякъде като доброволец. Или да споменем изявите му като президент на учебната компания, прилагайки там натрупания опит от фирмата през 2010.

Уменията му да изразява мислите си на белия лист му донесоха няколко награди и стипендия, ако следваме поведението му, сигурно и това му е струвало доста часове пред компютъра и стоене в училище след часовете, но той едва ли съжалява за това.

Колкото повече участваш, толкова по-голяма вероятност имаш да постигнеш резултати.Идеята е, че трупаш опит, получаваш емоционални преживявания, увеличаваш вярата в себе си, трупаш контакти, приятели. С всеки нов опит ставаш по-добър и все по-мотивиран да успяваш.

В един момент се чудех се откъде намира тази енергия и желание да се занимава с толкова неща. Вече знам отговора – той е намерил себе си, убеден е в това, което прави, в него има една невероятна комбинация от  жажда за знание, стремеж към непознатото и към нови предизвикателства.

Ще завърша с думите на един друг виден представител на училището Мирослава Илиева към Симеон :

„Продължавай със същите ентусиазъм и енергия да създаваш незабравими спомени, успехи и приятелства! „

Думите са попадение в десетката. Напълно съм съгласен с казаното от нея.Натам, накъдето Симеон се е запътил ще има още много емоции, радост, успехи и пълноценни изживявания.

През следващата година използвайки инерцията, която е набрал той ще продължи да се развива в много посоки и когато продължи пътя си извън училището то определено няма да е същото, Симеон вече е оставил светла диря в нашия летопис.

Подобни публикации:

Симеон казва:

Невероятни думи !!! :) ))))))))))))