Архив

Календар

декември 2011
П В С Ч П С Н
« ное   яну »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

2011 – за какво писахме и какво ни вълнуваше …

Започнахме годината с един отворен прозорец на знанието, завършихме я с нагледен пример как човек може да реализира мечтите си, стига да не пропуска предоставените му възможности. Говорихме си за стотни, за забавления, скука и за страсти.

Писахме през годината за доста неща, като се започне с Online игрите и една друга велика игра. Разбрахме, че след определен момент се превръщаме в таланта, който всички виждат, но за да стигнем до този момент се изисква да попаднем в подходящия момент, среда и да се трудим неуморно.

Публикувахме доста есета, всичките до едно с невероятни проблясъци и идеи в тях, да благодарим да нашия директор, че държи на тези състезания и конкурси, все някой трябва да даде началния тласък, но и средата направи така, че всичките тези есета да ставаха възможни.

Направихме резюмета на доста книги, това беше годината на прочетените книги, хубаво е да ги четем и осмисляме. Във всяка има поне едно изречение с гениален проблясък, мисъл, която ще се запечати в главите ни и може би ще бъде началото на промяната.

Писахме много за поведение, отсъствия, дисциплина, давахме идеи, но е ясно, че сме минали една граница и всичко е зад нея. За да се върнат нещата в правилната посока е нужна генерална смяна на посоката, ясно формулирани правила и стриктното им спазване.

Говорихме си за промяната, как тя започва  с малките неща и как упоритостта и търпението дават плодове. Как няколко човека могат да победят системата, иска се само малко повече вяра. Иска се и малко повече занимания, извънкласни, СИП  и всякакви други идващи от душите на учениците, избрани от тях.

Установихме, че в училище има страхотни таланти – музикални, театрални всякакви. Театралната ни мечта завърши 1 сезон, но втори с усилени темпове изгрява на хоризонта. А РАП зоната даде дори един топ 40.

Говорихме си за табла, 9 б клас и за кино – страстта е вътре във нас и ако я открием всичко се променя. Разбрахме, че тя напира в тях и ако не я насочим в подходящата посока ще има проблеми.

Говорихме си и са нашите любимци от Хоуп и за техните успехи, всички видяхме какво означава да повярваш в себе си и възможностите си. Видяхме как един човек може да се превърне в лидер,да води всички след себе си и най-важното те да го следват и обичат.Разбрахме, че възрастта няма значение и че разумното държание не е запазено само за възрастните.

Говорихме за БИФ и младежки фестивали, ветропоказател за това как се завладяват сърцата на младите хора и каква е правилната посока. Говорихме си за свобода, фотомания, фейсбук и още какво ли не, но това е светът на младите хора и ние сме част от него.

Разказвахме и приказки за едни чудни градове и странни машини, хубаво е човек да си мечтае и да развива въображението си. И много още такива може да разкажем. Интересни неща може да се получат в училище по-този начин.

Показахме много пътища, лутахме се от единия в другия край, от осанна до разпни го. Живеем в сложни времена и контролът често излиза извън контрол, но нищо не може да се върне назад.

Това беше годината, в която разбрахме , че всичко е въпрос на желание  и ако предоставяме възможности ще жънем плодове. Когато намерим онази равновесна точка между възможности и желание разбираме, че сме попаднали точно, където трябва.

Разбрахте ли – всичко се променя когато намерите страстта си !  Но къде да я открием и как да извървим пътя от имам го, да преминем през обичам го и да стигнем до искам го ? Сложни въпроси, на които ще търсим отговор и през 2012.

2011 в един файл със заглавия

Подобни публикации: