Архив

Календар

януари 2012
П В С Ч П С Н
« дек   фев »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Елементът е някъде там…

Всеки има своята страст, сигурно е така, може би не сте се замислили за това, защото е толкова естествено. За тези , които още търсят и са се загубили някъде по пътя имам няколко изречения в повече .

И така нашия елемент ни кара да се чувстваме добре и се намира в една особена точка на пресичане, там се пресичат вашите мога го и обичам го. Всеки намерил своя елемент е открил нещо, което може да прави и след това е забелязал, че това му харесва.

КАК да стигнем до тази точка на пресичане ?  С много търсене и създаване на възможности, с опитване и отказване, с местене и започване отначало. Тя е там пред нас, има я бъдете сигурни в това, само трябва да бъдете достатъчно търпеливи.

Не си мислете, че там се попада лесно, колко много препятствия ще има пред вас, най-вече в главата ви, появяват се от неочаквани посоки, хитри са и действат подмолно. За да намерите елемента си трябва да се преборите с тях и най-вече със собствените си страхове.

За да достигнете тази зона са ви нужни съюзници и ако ги намерите ще превключите на други обороти. Намерете вашето племе , вашите сродни души, вашите противници, вашите учители. Всички те ще ви разместят, ще ви предизвикат, ще ви насочат, ще ви вдигнат на раменете си и ще ви покажат вярната посока.

Никога не се отказвайте, продължавайте да търсите, елемента може да се появи в последната секунда преди да сте се отказали. Всичко е въпрос на нагласа и ако повярвате в елемента си, той ще ви намери. Отношението ви към вашата околност и обстоятелства се връща в главата ви и променя действията ви.

Страхотно е да попаднеш там, всичко се променя, там нещата са толкова лесни, изглеждат лесни ,защото се правят с желание, времето се губи, енергията приижда. Вие сте отдаден на преживяването, напредвате неудържимо и нищо не може да ви спре. Вие искате да бъдете там и за отдавате всичко на този свой елемент.

Откриването на своя Елемент, дори в част от времето, може да осигури баланс в целия ви живот, всички ваши системи ще заработят в друг режим.

Елемента е креативен процес и колкото повече неща сте пробвали, толкова повече се приближавате към онази уникална комбинация, която си е само ваша. Не вярвайте на единствения верен отговор, може би някъде там е елемента ви ….

Кен Робинсън – Елементът

Подобни публикации: