Архив

Календар

февруари 2012
П В С Ч П С Н
« яну   мар »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829  

Реалното или виртуалното ?

Дали наистина има разлика между реална и виртуална учебна компания. Кое е по-важното нещата да се правят на практика или да се премине през целия процес на попълване на всякаква документация.

Това установих от един курс, в България фирмите попълват документи на поразия, държавата ги тормози с изискването на информация за абсолютно всичко.  А след това от тази статистика не следва нищо. Създават се работни места за няколко човека и толкова.

Още по-лошото, е че това се е превърнало в задължителен предмет в училище. От ученическите чинове се започва с обработката на подрастващите. Дават им се улеснения, насоки, знания за всичко, само не и за най-важното. Успешен бизнес се създава от идеите и способностите на младите хора, а не от успешно попълнените документи.

Бизнес тормозен от държавата няма как да просперира, тоновете хартия не дават и 10 % възвращаемост за труда и дните загубени за фирмите. Съгласен съм, че учениците трябва да разберат какво ги чака и да са подготвени за цялата тази идиотия, но това не е достатъчно.

Съгласен съм, че Online процеса през, който се преминава максимално улеснява обучението. За съжаление всичко си остава виртуално и много добре беше показано как доста от фирмите дори не могат да се справят с процеса на регистрация, какво остава за останалата документация.

Варианта с разделението на реалното от виртуалното според мен хич не е добър. Попълването на документи и играта наушким не могат да привлекат вниманието. Затова варианта на Джуниър Ачийвмънт и създаването на фирма в реалния свят е изхода от цялата тази ситуация.

Най-доброто решение е да присъстват и двата вида фирми и да са със една и съща дейност. В часовете на учебната компания ще се попълва документацията, а реалната дейност ще се извършва в СИП. А идеалния е да се използва виртуалната система за реални сделки.

Лошото, е че държавата не може да схване полезността на цялата тази изградена структура и няма идея как да я развие. Не създава условия, не дава ресурси и ако не е ентусиазма на няколко служители в националния център, всичко отдавна нямаше да го има.

Какво можем да очакваме от тези млади хора, преминали през всичко това и видели какво представлява държавата. Дори само нейния виртуален вариант е в състояние да ги откаже от всякаква инициативност.

Подобни публикации: