Архив

Календар

април 2012
П В С Ч П С Н
« мар   май »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Две лица, пречупен поглед, паралелен свят, илюзия, добро и лошо…


Идеята беше на Стоян Гогов от 12 б клас- да се напише нещо за картинката, каквото ви дойде на ум. Ето какво се получи.  Според мен това е страхотна идея. А играта се получи благодарение на Оля Стоянова от 12 а клас . Още едно потвърждение, че ние не познаваме учениците.

Вижте и другите три картинки в другите публикации. Ако пожелаете може да ги коментирате. https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/

Stoyan Entry Gogov II За тази мога да дам жокер – две лица, пречупен поглед, паралелен свят, илюзия, добро и лошо ( загледайте се и в отражението на жената долу, представете си едната половина ангел другата дявол ) . Не е трудно, стига да имаш въображение или муза

Olia Stoianova Хората никога не виждат това, което си всъщност….. Виждат бледо отражение на твоето истинско Аз. Ако ти си буря от преплетени чувства и емоции, те виждат само и единствено прашинки….

Dimitar Angov Пълната чаша ми прилича на човешкия ум пълен с предразсъдъци и догми, пречупващ всичко през тях. За да се оправи картинката е необходимо да изпразним чашата. Има го и другия вариант – ако не пречупваме и приемаме всичко ще се превърнем в обществен клонинг.

Olia Stoianova А всъщност можем ли въобще да изсипем въпросната чаша? Можем ли да изтрием всички предразсъдъци забили се в съзнанието ни? Няма ли да ни е страх че хората ще видят същността ни, истинското ни АЗ?

Stoyan Entry Gogov II Можем да изсипем. Това е че не трябва да ни е страх, нито да се владееш от хората. Това си ти – живей каквато си.

Olia Stoianova Така е за нас. Ти си го приел, аз съм го приела (мисля че си личи) че няма значение дали хората ще виждат лошото или доброто, отражението със залепена пукнатина или истинското ни аз – незалепено, но истинско…..

Докато мнозинството не е като мен, теб и още малцина- свикнали са да са роби на модата, на фалшивата кожа, на хай лайфа (ако може да се нарече така)…. Ето точно тази “течност“ би трябвало да се изсипе, но и ти и аз, и г-н Ангов знаем че ако можеха всички да направят това, нямаше да сме в това положение като цяло.

Dimitar Angov На думи всичко е ясно, отговорите съществуват от библейски времена. И въпреки това действията са коренно различни. Подсъзнанието владее всичко, а то действа на момента, тук няма мисъл. Приели сме някакви правила в определен момент , решили сме, че са правилни и ги оставяме да действат в наша полза.

В онзи момент така сме си мислели. Представете се, че за всяко нещо трябва да мислим, ще сме пълен блокаж. Това е подсъзнанието действа на основата на заковани догми. Всичко е много далече от течността в чашата .

Olia Stoianova Значи по тази логика подсъзнанието ни до някаква степен ни спасява, но и ни вреди… Взетите решения – грешни, късни или предубедени,и последиците от тях, остават в нас като белези, защото знаем че няма как да върнем времето и постъпките си…. а всеки белег е пукнатина в чашата…..

Подобни публикации: