Архив

Календар

април 2012
П В С Ч П С Н
« мар   май »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Ще можеш ли да приемеш думите ми?

Ние използваме все едни и същи думи. Но едни от тях помагат да се разкаже историята,а други – изменят историята. Някои от тях предсказват бъдещето, а други – го изграждат.~ Колко сила имат твоите думи? /pozitivnoto.info/

До къде може да издържим на предизвикателствата. Доколко думите смутили с нещо правилната картинка в мислите ни постигат своя резултат.Как ще реагира човек на неочакваната провокация? Ще я приеме ли, или ще избяга от нея ?

В какво състояние трябва да е за да се вслуша в думите ? Дали колкото по-рязка е истината, толкова по-голяма е вероятността да пропусне думите покрай себе си.Какво ще се промени- ще се възмутим, после ще изтърпим, и накрая ще си останем същите ?

Изобщо имат ли влияние всичките тези думи, това са само думи, въпреки, че казват, че думите въздействат директно като куршуми. Не се ли случват промените само когато човек е готов да ги приеме ?

Може би думите са като капките, трупат се и променят картинката незабележимо, достигайки накрая до видимия спектър.Когато ги чуваме постоянно не губят ли те силата си, ако не са съчетани с действия, ако не са взети решения и не са продължени във времето, носейки знамето на промяната.

Думите трябва да вибрират. Нека изглеждат обикновени. Но този, който има усет, ще усети, че вибрират. /Калин Терзийски/

Думите въпреки тяхната хиперболизация могат да бъдат възприети буквално, думите могат да предизвикат интерес и въздействие. Понякога думите може да са опасни, ако не се разбира какво се казва със тях.

Казаните думи назад не се връщат и тежат като камък. Започнали са нещо, незнайно какво и вече живеят свой собствен живот, клонирани, променени, накриво разбрани.

Най-важните неща се определят най-трудно. Това са неща, от които се срамуваш, защото думите ги принизяват; думите смаляват онова, което в главата ти е безгранично, и когато ги произнесеш, те представят нещата с обикновени житейски размери./С.Кинг/

Понякога думите не са нужни, картините и визията въздействат още по-добре и по-силно. Думите само са придружаващи и усилващи. Емоциите, с които думите се произнасят изменят всичко и когато думите не стигат е по-добре  да замълчим .

Замисляли ли сте се  за какво ни служат думитеА думите на някои хора са толкова силни.

Думите се трупат върху още думи, смисъл върху още смисъл. Накрая идва рухването им. /Георги Господинов/

Свърших. Не зная дали думите още са там. Но не съжалявам. Ако ги няма, ще ида да си потърся нови./Георги Господинов/

Подобни публикации: