Архив

Календар

май 2012
П В С Ч П С Н
« апр   юни »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

VI TV – добре дошли в света на авторската телевизия.

Тя е Вени и е Vloger. Страницата и във фейсбук е харесана от близо 10000 човека. Някои от клиповете и във Vbox са гледани над 150000 пъти. Вени стана на 18 през месец април и се занимава с пускането на авторски клипове само от една година. Тя е част от най-новата вълна при тийнейджърите да пускат заснето от самите тях видео.

Идеята е да се пускат през определено време клипове с определена тематика. С времето публиката се увеличава и всеки клип се гледа от хиляди до 10 ки хиляди. Коментарите са стотици.  Това, което създава Вени събира повече публика от ТV програмите. ДОБРЕ ДОШЛИ в ерата на авторската телевизия.

В единия случай тя може да прави клипове като този за 15 септември и началото на учебната година. Една пародия на всичко негативно в училището, усилено на N степен. В другия случай може да прави съвсем сериозни клипове и на разбираем език на популяризира българските изобретатели и открития.А в трети може да коментира проблемите в България

Всичко е в резултат на талантливата и изява пред камерата. Заставайки пред обектива тя сякаш се преобразява , има характерен стил на говорене, мимики и гримаси допълващи въздействието. Всичко в нея показва, че е родена да стои пред TV екрана. Пълна промяна, ако правим сравнение с другия образ  на затвореното момиче, въплътило се в ЕМО образ.

Както се оказва в един момент Вени се е превърнала във фактор, който може да въздейства. Каквото и да направи, тя го прави по такъв начин, че да предизвика емоции. Има стотици мразещи изявите и, но и хиляди, които я обожават. Всяко изречение пуснато в тази мрежа може да въздейства.

Кой е истинския образ и коя е истинската Вени. Това едва ли има значение, тя е намерила своето призвание и ни показва как едно обикновено 18 момиче може да придобие известност и влияние. Дори зад нея да стои екип от съмишленици, тя си остава главната причина за тази популярност.

Това е силата на всички тези клипове и особено в клиповете на Вени – винаги има послание, в какъвто и формат да е видеото – от пародия, през сериозния непукистки образ, до авторските клипове върху песни. Винаги има въздействие.

В България има хиляди талантливи деца, които са намерили своята сцена и призвание. В момента има стотици автори на клипове, бързо набиращи публика,разменящи си рекламни връзки и взаимно подкрепящи се.Представете си какво би се получило ако се появят още 20 такива  умни момичета и момчета като Вени и започнат да разпространяват идеите си.

Възможна ли е промяната, при положение, че основната им публика ще бъдат техните връстници . Има голяма вероятност те да им повярват и да ги последват в посоката, в която ги поведат. Струва си да се замислим кои са истинските създатели на поведение и норми в днешно време и дали училището и държавата са безнадеждно изостанали.

Ето ви и отговорите на ВЕНИ , които допълват картинката и дават обобщен образ на един от стотиците автори на видео на възраст от 12 до 18 години.

Как се чувстваш в момента ? Звезда ли си ?
- Имаше един период, в който се чувствах леко странно.Все пак това е нещо ново в Интернет,а публиката не беше свикнала с подобни неща. Като звезда никога не съм се чувствала, живота ми е толкова обикновен, колкото и на останалите.
Тази една година променили те ? Мислила ли си да се откажеш ?
-Както всеки един човек и аз се промених за тази година. Като започнем от стил, стигнем до държание и най-вече ум.Чувствам се с 1 година по-зряла от преди,но никога няма да е достатъчно. Все пак човек се учи докато е жив. Много пъти съм мислила да се откажа,тъй като има клипове с които не съм особено горда, но пък това „хоби“ ме прави щастлива. Хейтърите също са били едни от виновниците за да спра да снимам, но вече не ми правят особено впечатление.
Как ти идват идеите ? Всичко ли е само твоя заслуга или ?
Идеите идват от ежедневието– училище,новините, филмите, разходки из града, теми обсъдени с приятели. Всъщност след дългият ден идеята за клип пада ей така от горе, късно, късно вечер преди да заспя! В началото снимах сама,мислех сама, но после се запознах с много хора,които ми даваха идеи. Приятелите ми също се престрашиха да се снимат. Благодарна съм и на фестивалът ОнФест, който направи желанието ми да снимам още по–голямо. Т

ам изкарах 3 прекрасни и незабравими дни. Най–големи заслуги дължа на Даниел Баев, с който направихме така известният клип Пернишка първа среща. Също на Емил Николов и Емил Овагим, с които снимам влогове навън, те са и мои много близки приятели. Има и още много хора виновници за всичко което съм постигнала до тук!За което искам да им благодаря!
Колко различен е този образ от екрана, сравнен с истинската Вени.
Истинската Вени е много затворена особено пред чужди хора,също доста срамежлива. Но пък пред приятели– доста усмихната и бодра.
Какво ще правиш оттук нататък, ще продължиш ли да се занимаваш с това твое творение ?
Да,много ясно. Както казах това ме прави щастлива,даже понякога ме образова в дадена област.Иска ми се да разширя тази дейност, но за всичко си има време, а трябват и усилия!

Подобни публикации: