Архив

Календар

юни 2012
П В С Ч П С Н
« май   юли »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Защо втория път никога не е както първия …

Талантите са си таланти, но първия път и изненадата играят своята роля и в следващия  ги няма същите аплодисменти, същия ентусиазъм в публика и актьори. Като добавим и играта по задължение можем да предвидим защо в деня на юбилея програмата нямаше същия ефект както в деня на талантите.

16 май 2012 г. –  на сцената излизат един след друг талантите на ЗПГ. За повечето това е първо излизане на сцена, първо изиграване на постановка или танц . Госпожа Дзимбова, която е режисьор и сценарист на шоуто се страхува, че нещата може да отидат на зле.

Преди няколко дни  директорът е отхвърлил предложението да се поканят таланти и от другите училища и тази проява да се превърне в Сандански търси таланти, а все още никой не проявява особено желание да участва.

Решението идва от единственото възможно място – Тийнкомеди, театралната група ще спасява шоуто. Сцената ще се превърне в техен дебют.На пролетния бал са се появили и другите новоизгряващи наши звезди, един много добър китарист и момиче със страхотен глас. Композицията е завършена с помощта на познатите вече звездни елементи – танцовите състави Хоуп и Жасмин, групата Без име и Нели.

Дебют и за водещите на шоуто, там госпожата нямаше притеснения, защото знаеше в детайли качествата на главните си герои в театралната постановка, която подготвяше. Те напълно оправдаха доверието и .

Правилото е да се започне с нещо, което грабва вниманието, но поради ангажименти  Леб и вино бяха помолили директора да започнат първи. Те  изпълниха цели два танца един след друг и колкото и добри изпълнители да са,  не се вписаха в динамизма на шоуто. Личеше си, че  не бяха перфектния вариант за начало.

Имаше гафове, сбъркани реплики, изключени микрофони, неработеща техника.Въпреки това, пълното отдаване, страховете, мобилизацията и ентусиазма изиграха своята роля и ефекта беше зашеметяващ. Публиката се забавляваше, смееше, радваше, всички появили се там заслужила бурните аплодисменти заради своето представяне.

31 май – почти същите актьори, сценки, изпълнения, ефекта беше противоположен. Публиката знаеше и нищо нямаше същия емоционален ефект. Играта по-задължение доведе до грешки и просто преминаване през сцената без напрягане.

Новите елементи в старите неща не се получиха, липсата на време си каза думата.Репетициите почти се провалиха заради неуредици с озвучаването. Малкото успешни неща като момичетата, изпълнили химна на ЗПГ не бяха достатъчни.

Може би ако всичко това беше изиграно за първи път на 31 щеше да обере овациите, но сега това нямаше как да стане.  За това нямаше нито време, нито желание в участниците.  Целта на събирането беше друга, но факта си е факт .

Подобни публикации: