Архив

Календар

юли 2012
П В С Ч П С Н
« юни   авг »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Линчпин – за даровете…

Невъзможно е да се прави изкуство за всички. Има твърде много конфликтни цели и прекалено много шум, затова фокусирайте се върху публиката, която вие избирате. Колкото по-лесно едно нещо може да се оразмерява количествено, толкова по-малко струва то.

Страст означава да си загрижен достатъчно за твоето изкуство, за да правиш всичко възможно, за да го раздаваш, да го превърнеш в дар, да промениш хората. Означава да имаш страст за разпространяването му и готовност за жертва заради него.

Даровете ви позволяват да създавате изкуство. Но само тези дарове, които давате без очакване за реципрочна отплата, без дори да се надяваме, че е възможна.Ако сте готови да спрете с вашите егоистични импулси, бихте могли да дадете дар, и този дар е колкото за вас, толкова и за този, който го получава

През по-голямата част от времето ние правим нашето изкуство за публиката. Ние искаме да променяме другите. Ние се стремим да ги направим по-щастливи или по-ангажирани.

Даването на дарове ви прави незаменими, даващите са тези, които печелят нашето внимание и уважение и го правят с цялата си всеотдайност.

Най-добре е да давате своя дар без да знаете или да се интересувате дали ще бъдете възнаграден. Подаръкът е доброволен, а не част от договор. Договорът изолира, а даровете свързват и сплотява. Дарът създава племе.

Даровете са сигнал към света, че имаме в излишък от това, което можем да споделим. Дарът е подарък под формата на внимание, време и прозрение. Някои хора са дарители по природа, те обичат племето си или уважават изкуството и затова дават, и това им доставя радост.

Даровете не трябва задължително да струват пари, но винаги струват време или усилия. Те изискват емоционален труд и колкото се разраства тази мрежа, толкова по-голяма стойност създава.

Добре получения дар може да доведе до повече дарове. Най-добрите получатели са тези, които могат да отговорят по-подобен начин. С искрена благодарност, с ясна обратна информация за промяната, която се е случила. Разменната монета тук са уважението, връзките и взаимодействието.

За да функционира системата, всички страни трябва да участват в нея, като едновременно дават и получават. Ако вие оценявате получения дар, помислете как да кажете благодаря .

ЛИНЧПИН – прочетете книгата на Сет Годин – няма да съжалявате !

Подобни публикации: