Архив

Календар

август 2012
П В С Ч П С Н
« юли   сеп »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

В новия свят не можете да разчитате на диплома.

„Ако ти предложат място в ракета-носител, не питай какво е мястото. Просто се качвай”.

Когато започвате кариерата си търсете възможности, търсете растеж, търсете влияние, търсете мисия. Движете се встрани, надолу, нагоре. Изграждайте умения, не биография. Ценете това, което вие можете да правите, а не позицията, която ще ви дадат. Не планирайте твърде много и не очаквайте директно изкачване нагоре. Ако бях начертала кариерата си когато седях на вашето място сега, нямаше да имам тази кариера.

Влизате в различен бизнес свят от този, в който аз започнах. В моя интернет прохождаше. Вашият е хипер-обвързан. Моят е конкурентен. Вашият е още по-конкурентен. Моят се развиваше бързо, вашият се развива още по-бързо.

В този нов свят няма да можете да разчитате на това кой сте или каква диплома имате. Ще трябва да разчитате единствено на това, което умеете. Силата ви ще идва не от мястото или позицията в някаква структура, а от изграждането и печеленето на доверие. Ще ви трябват талант, умения, въображение и визия. Но най-много ще ви трябва умението да говорите открито, да вдъхновявате хората около себе си и да слушате, така че да продължавате да учите всеки ден докато сте на работа.

Шерил Сандбърг, Facebook: Изграждайте умения, не биография

Не ви е нужно СВ , в което обяснявате какви дипломи имате, трябва да опишете какво можете да правите, а най-добре е да почнете да го правите, без да чакате някой да ви наеме на работа. Отидете при тях, помагайте, решавайте им проблемите, правете го със страст и в един момент ще станете част от тях, без да се налага да подавате документи и да молите ! Правете това, което харесвате и го правете с цялата си душа, в този свързан свят няма как да не ви забележат !

Подобни публикации: