Архив

Календар

ноември 2012
П В С Ч П С Н
« окт   дек »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

ЗАПАЛИ ГИ – тайния сос на Ричард Тейт.

Ами ако съществува игра, в която всеки има възможност да блесне, да покаже специален талант и да бъде аплодиран за това умение . Какво ще е чувството от подобна игра…

Имайте ясно чувство за мисия – направете я лесна за разбиране, нещо за което хората ще проявят страст и около което ще се сплотят.

Създайте култура, атмосфера, среда  и я прославяйте всеки ден – определете какво ви прави специални. Кои са нещата, които искате хората да приемат. Създайте методи за прославяне и подсилване на културата. Направете я своя, лична, направете я специална, направете я среда, в която хората ще бъдат горди и ще искат да участват. Създайте атмосфера, в която всички ръкопляскат и се тупат по раменете, в която всички от екипа се гордеят един с друг. Когато чувствате, че имате подкрепата на всички , можете да си поставите всякакви цели. И всеки ще иска да допринесе за идеята, защото ще я осъществяват заедно.

Не се страхувайте да променяте правилата – насърчавайте го и го ознаменувайте. Най-добрия начин да спечелите играта е да промените начина, по който тя се играе, така, че да е във ваша полза. Подсигурете култура и среда, които подкрепят тези рискове.

Вашите клиенти, публика са вашата армия – те зареждат с гориво нашето израстване и всяко взаимодействие, което имат с нас трябва да води до чувство на радост, наслада, ентусиазъм и гордост от връзката с вас. Всичко това ще ги насърчи да включат своите познати и приятели в идеята.

Имайте сърце – карайте всички, свързани с вас да се гордеят, разширявайте действията си отвъд идеята.

Ръководете с личен пример – нужни са страст, скорост и откривателско чувство. Покажете на всички, че имат правото да приемат тези качества и да ги приложат към своя личен принос, да усещат, че техните идеи се чуват и подкрепят и че ще ги защитят с ентусиазъм, както и че се чувстват подкрепяни, когато опитват нови начини и създават възможности.

Прочетете книгата на Кармайн Гало – Запали ги.

Подобни публикации: