Архив

Календар

декември 2012
П В С Ч П С Н
« ное   яну »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

За едно различно коледно тържество…

Бях започнал да се отчайвам от тържествата тип дискотека. Последното от тях  миналата година почти се провали. На учениците вече не им чак толкова интересно, всички са посещавали подобни заведения.

На учителите им става все по-неприятно да играят ролята на пазители на реда, защото когато страстите от балканската музика се покачат почти винаги границите се преминават.

Така в началото на годината се реши да се развие идеята от миналата година за коледа в училище. Тогава Тийнкомеди и учебната компания организираха базар, имаше дядо коледа и други приказни герои и се получиха забавни моменти в онзи ден.

Тази година се получи продължение на тази инициатива. Всеки можеше да участва в коледния благотворителен базар. И доста хора се включиха – от отделни класове, до клубове по УСПЕХ и редовните – учебната компания и хлебар-сладкарите в училище.

Красиво изработените подаръци от базара бяха бързо продадени.Всеки ученик получи номерче с пожелание и можеше да участва в томбола.Дядо Коледа и Снежанка всяко междучасие раздаваха награди на изтеглените късметлии.

Осмите класове си направиха отделно коледно тържество в стола на училището, където имаше много игри и пожелания на английски език. Много класове се възползваха от този последен ден и разчупиха питката с късметите-

Отделно имаше игра познай кой пее в която се включиха учителите. Те бяха пускани като звънец с коледна песничка. Учениците получаваха награда, ако успеят да познаят името на учителя, изпълнил песента.

На учениците им хареса идеята, макар че в предишните дни се притесняваха и никой не искаше да се запише в коледното представление. Така в шестия час се получи импровизиран концерт на доста класове, които се появяваха окуражени от предишните изпълнители пред микрофона на радиооредбата.

Кулминацията дойде с изненадата на директора Емил Терзийски. Тайната беше строго пазена и никой не знаеше за нея. Така след 6 час всички бяхме на двора и чакахме с нетърпение. Изненадата се появи  в двора с две коли и 24 торти в тях.

На всяка торта пишеше на училище без отсъствия. А 8б клас получи най-голямата торта заради единственото си неизвинено отсъствие за цял срок. Голямата уредба беше навън и празнуването завърши с няколко дълги хора.

Така в този ден имаше много емоции и настроение в училище и в класните стаи. Като последен ден с намалени часове едва ли някъде уроците са били на преден план. Имаше постоянно движение на учениците по-време на часовете, но едва ли някой се е разсърдил за това.

Важното, е че идеята за едно различно коледно празнуване се получи похвално добре и следващата година може да се продължи и разшири с още прояви. Тези неформални изяви се отразяват позитивно върху духа на училището и ще имат ефект за разлика от проявите имитиращи празнуване в стил дискотека.

Подобни публикации: