Архив

Календар

януари 2013
П В С Ч П С Н
« дек   фев »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Толерантност.

Какво означава да бъдеш  толерантен ?

Трябва да мислиш и за другите – не само за себе  си. Просто прави на другите това, което искаш да правят и те на теб. Това значи да живееш и да признаваш правото на околните да живеят по своя си начин.

Какви са толерантните хора ?

Важното за тях е, че имат сърце, че могат да обичат истински. Те няма да ти обърнат гръб, когато им говориш, а ще те изслушат и разберат. Те проявяват търпимост към чуждото мнение;

Към кого си толерантен ?

Сами решаваме към кого да сме толерантни, но понякога се вкарваме  в схеми, а схемите ги създават другите.

Единствения начин да прецениш отношението си към някой е да го опознаеш, да живееш с него, да работиш с него, да бъдеш в неговия екип.

Означава да бъдеш заедно с тях,  да споделяш,  да общуваш,  да учите заедно,  да творите,  да се забавлявате!

Кога си толерантен ?

Когато се опитам да погледна зад реакциите и се запитам какво ще направя ,как ще постъпя,  ако бях на неговото място, как бих се чувствал тогава. А за това се нуждая от трезв ум.

Кога преставаш да си толерантен ?

Мигновената реакция и емоциите изместват нещата в сферата на подсъзнанието и готовите схеми и тогава разбирателство е невъзможно.

С кого искаш да си толерантен ?

Искам да бъдем толерантни с всички, опитваме се да бъдем толерантни, но когато засегнат интересите ни става доста по-трудно. Трудно е да обясниш на затрупания с неволи и лоши случки, че другия не е виновен. Най-лесния вариант е да си намерим враг и виновен за неволите ни.

Хубаво ли е да бъдеш толерантен ?

Този начин на действие води до избягването на много недоразумения. Трудно е да бъдеш толерантен,  но този техен избор не остава незабележим . Заразно и се отвръща със същото

Подобни публикации: