Архив

Календар

януари 2013
П В С Ч П С Н
« дек   фев »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Спасители….

Ние сме защитниците на нашата страна. Ние сме благородниците на цялата земя,изпълняваме героизъм на граждани в беда. За да ни почита народа и света. Изпълняваме дълга си навсякъде по цялата страна. И недосънували съня си, скачаме в поредната беда. Подаваме ръка на всеки, нуждаещи се от помощ сега. Дори да трябва да си пролеем ний кръвта.

Едно момче от Сандански се зае да спасява света и да ни пази от нас самите. Името му е  Костадин Карамитов ,  Випуск 2010 в ЗПГ. Организацията, която сам създаде е наречена СБС – Съюз на Българските Спасители. Организация на която дава голяма част от времето си и развива с цялата си отдаденост.

За ентусиазма на Костадин говори цялата работа, която е успял да извърши сам или с подадена ръка от някой- организацията е регистрирана, където трябва и има всичките атрибути  – знаме, химн, значка. Има сайт и регистрация във всякакви социални мрежи. За една година организацията вече е и извън Сандански и има представители и в Благоевград и София.

Основната идея е да се допълват всички спасителски организации на доброволен принцип -МВР,МО,ПБЗН,ЦСМП,БЧК,ПСС,ВСС.  Тук всички са мотивирани от свободната воля и желание на личността, а не от стремежа за материални, финансови облаги или от външен натиск. Имаме вътрешна убеденост и съпричастност.

Мисля, че всеки човек е достоен да бъде член на този съюз, но някои не са открили чувството в себе си, смелостта и храбростта която имат от прадедите си.

Костадин увлича след себе си момчета, на които предлага въздействаща кауза – едно приключение и предизвикателство. Приканва ги да изпитат себе си, смелостта и силата си. От него те получават идеята, че ще ги превърне в борци за правда и в пазители на унизените, слабите и беззащитните. Предлага им вяра, че все още има хора на честта в България, които се борят за стойностни неща. Показва им че този път ще доведе до спиране на негативната енергия и в създаване на много приятелства и разбирателство.

Енергията му е заразна и привлича все повече младежи. Костадин им е дал пътя на спасителната страст, показал им е какво ще получат тук – среда с много приятелства, възможност за изява и признание. Среда, в която има стабилни хора с вътрешна ценностна система. Среда предлагаща полезно изразходване на натрупаната енергия в тях. Всичко, което се прави в организацията е предизвикателно, интересно, дори забавно понякога.

Той едва ли ще спре дотук и ще продължава да разказва истории за благородни хора, за личности отдаващи се полезна кауза. Самият Костадин е чудесен пример със спечеленото призвание за най-млад бодигард за 2012 на световното първенство за бодигардове в Украйна. Въздействащите клипове ще създават образи и ще проникват на ниво емоции. Сплотяващите дейности, извършвани заедно и след това популяризирани в снимки щe допълват атмосферата.

Подобни неща са страшно, обединяващи и мотивиращи.Участието в инициативи като да почистим България за един ден показва как думите се доказват с действия. Заканата към драскачите на графити на неподходящи места и убеждаването им да поправят грешките си е още една добре разказана и въздействаща история. Участието в благотворителни каузи допълва картината.

Ролята на всички е видима, момчетата са на една възраст, с идеала на честта в главите си. Когато имаш хора като теб в групата си, не може да не се появи надежда и оптимизъм в сърцето ти. Когато имаш доверие в тях се вслушваш и в съветите им. И винаги можеш да разчиташ на тях, на помощта и подкрепата им.

Ние спасяваме за справедливост, ред и сигурност, за да можем да живеем, тук и сега, спокойни и достойни!

Имаме много успешни танцови състави, които осмислят времето на момичетата в България. Те създават онази среда за тях и ги карат да се чувстват добре. Помагат им да показват талант и умения. Но момчетата се чудят накъде да насочат енергията си.

Когато настъпиха промените, изведнъж много хора останаха без занимание. Силни личности с много енергия и желание за изява насочиха усилията си в погрешна посока, създадоха се погрешни модели и примери за подражание. Сега положението е подобно и мъжките приятелства може да се изявят  във всякакви посоки.

Въпросът е кой ще бъде по-настойчив и ще привлече вниманието – онези, които имат за модел Джаро и компания или хора като Костадин, предлагащи благородни каузи. Аз лично познавам част от момчетата и  им вярвам, честно казано бих предпочел да има и партии подобни на СБС и бих гласувал за тях.

Вярвам в модела, в който преди това се доказваш, а след това искаш доверието на хората. Модел в който действията ти показват какъв си, а не думите. Модел, в който ти избираш и познаваш хората си. Модел, в който няма измислени герои.

p.s . След днешните пукотевици/31.12.2012 24 часа/ дело на глутница от младежи, оставени от всички и правещи го на пук на всички, нуждата от подобни организации, които да внасят смисъл в техните души ми изглежда  още по-належаща.

Подобни публикации: