Архив

Календар

февруари 2013
П В С Ч П С Н
« яну   мар »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728  

Момчето, което знае как да реализира идеите си…

Хората винаги прехвърлят вината на обстоятелствата, в които са попаднали. Аз не вярвам в обстоятелствата. Хората, които владеят света са онези, които гледат само напред и нагоре, търсят обстоятелствата, които са им изгодни, и ако не ги намерят просто ги създават.
Бърнард Шоу

Всички си имаме своите моменти, в които изригваме и божието вдъхновение се стоварва над главите ни. Тогава идеите бликат от нас и от всички посоки пред нас се появяват възможности. Тези моменти са безценни и ни дават сила да продължим напред.

Въпросът е, че реализацията на много от тези идеи е толкова рядка. Практически започнатите неща са малцинство, а реализираните докрай са изключителна рядкост. Има много фактори за това – страх, неопитност, грешни преценки, неподходящо време и хора.

Затова се възхищаваме на действените хора, които нямат тези колебания и се хвърлят да реализират идеите си. Ще напиша няколко реда точно за един такъв човек – Николай Милюков от 11 а клас. Може би ще се учудите на избора ми, но всички, които го познават знаят за какво говоря.

Той може да е всякакъв – предизвиква конфликти с убедеността си, че е прав, говори повече понякога и казва неща, които не му помагат. Когато не харесва някой, или нещо го е ядосало, другите няма как да не разберат това .  Върши нещата първосигнално и не ги премисля много.

Да той  си има своите странности, но едно не може да му се отрече – знае как да реализира идеите си.Едно момче, което има идеи и с жар се хвърля да ги реализира. И когато на другите им изглеждат странни или големи, или страшни, накрая учудването е още по-голямо когато нещата се получават.

И така как Николай, въпреки, че не може да се похвали, че е най-умния или най-ученолюбивия, дори най-упорития постига целите си.  Може би всичко се крие в организаторските му умения. Идеята се крие в това да познаваш точните хора и постоянно да търсиш възможните решения.

Първото и много важно нещо е да не изпускаш възможностите и да се пробваш. Не всеки път ще успееш, но колкото повече опитваш, шансовете ти се увеличават. Да търсиш възможностите – толкова е просто. Имаш идея да направиш филм – пробваш със създаването на клуб и не се получава.

И когато временно си оставил идеята на заден план се появява конкурс – и идеята се реализира във вид на кратко филмче. Следва друг конкурс и ново кратко видео. Онази мечта за филм си е останала и никой не се отказал, само се трупа опит и се чака подходящото време.

Занимаваш се със РАП музика – какво от това, че първия път не е бил от най-успешните. Какво от това, че и следващите няколко пъти са били в същата категория. Онзи Николай си продължава напред и никой не може да го откаже . Така в един момент опита довежда до изпълнението, в което виждаш израстването му.

Някои хора трябва да се научат! Някои хора чакат реда си! Някои хора,но не и аз! Аз съм роден шампион! Някои хора трябва да се борят! Някои хора дават живота си! Някои хора не вярват, но аз съм роден шампион!

Да имаш  положителна представа за себе си и никой и нищо не може да не може да я разбие. Дори понякога да се надценяваш, това е по-добрия вариант. Николай притежава и друго ценно качество – не приема неуспеха за негов собствен .

Всичко е само опит и грешка, от която получаваш умения и ползи.Когато това се случи, ставаш и продължаваш напред . Не лягаш и се заравяш в сълзи, а хукваш след следващата идея със същия ентусиазъм.

Това, което е най-характерното за него са комуникационните му умения. Той създава познанства, които в определен момент му се отплащат. Способността да можеш да общуваш с всякакви хора е безценна.  А идеята да можеш да ги организираш в подходящата комбинация неоценима.

Когато искаш нещо, трябва да познаваш правилните хора. Когато ти се играе мач е важно да имаш телефоните им и да намериш пресечните точки на всички, да съгласуваш интересите им, да предложиш варианта, който удовлетворява всички.

Когато имаш идеята, трябва да знаеш кой е подходящия човек, които може да свърши работата за конкретната ситуация. Когато имаш познанството с тези хора и успяваш да ги навиеш да участват, тогава вече не е необходимо да разбираш от всичко, само трябва да организираш нещата.

Когато трябва да се състезаваш си създаваш правилния екип или се включваш в правилния отбор. Николай е силен в създаването на идеите и в презентирането им, но в състезанието по ИТ добави към екипа си момче, което може да обработва видео и използва консултациите на господина си по ИТ.

В друг случай  познанствата му позволиха да се включи в правилния отбор и да спечели първото място в един турнир по футбол, а в трети ще събере познати като артисти в дебютния му клип. Защо всичките тези хора се включват в идеите му ?

Може би отговорът, е че им предлага да се занимават с това, в което са най-силни. Кара ги да правят неща, които харесват и това е тяхната награда. Чувстват се значими. Няма гаранция, че те винаги ще ти помогнат, но ако не се пробваш никога няма да разбереш това.

Така, че ако искате да бъдете действен човек и да успявате в идеите си спазвайте правилата на Николай. Намерете своя талант и използвайте уменията си. Създавайте най-различни познанства.Търсете хората, които ще допълнят това, което ви липсва.

Никога не изпускайте появилите се възможности. Търсете ги на различни места. Никога не предавайте мечтите си. Всеки временен неуспех е натрупан опит. Смело продължавайте напред и се впускайте в следващото предизвикателство.

Подобни публикации: