Архив

Календар

февруари 2013
П В С Ч П С Н
« яну   мар »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728  

Продуктивните хора…

Те със сигурност работят здраво и влагат сериозна мисъл в работата си. Те обаче притежават и други качества.

Продуктивните хора не чакат за идеи. Те не чакат вдъхновение. Те знаят, че големите идеи най-често са на хора, които се трудят, а не на хора, които мечтаят.

Те се справят с работата, независимо от неодобрението или подигравките.Те чуват критиките, приемат забележките, изтърпяват присмеха, подигравките или дори враждебността и продължават да оценяват себе си и усилията си по свои собствени стандарти.

Продуктивните хора не са по-смели от останалите; те просто намират сила да продължават напред. Те осъзнават, че страхът парализира, докато действието създава самоувереност.

Те продължават напред, защото знаят, че създаването на добри навици отнема значителни време и усилия. Те знаят колко лесно е да си създадеш лош навик, като се поддадеш, дори само веднъж.

Продуктивните хора продължават да са упорити и се надяват, че усилията им ще надделеят над липсата на знания или умения. Получава се точно така, но до определен момент.Никой не знае всичко. Никой не е велик във всичко.
Продуктивните хора също молят за помощ. Те знаят, че да помолиш за помощ е признак на сила и ключът към постигането на нещо повече.

Високо продуктивните хора се опитват да не мислят за болката, която ще почувстват в началото; те се концентрират върху това колко добре ще се чувстват, след като са ангажирани с нещо.

И започват, след което не спират.

Седем качества на високо продуктивните хора

Подобни публикации: