Архив

Календар

май 2013
П В С Ч П С Н
« апр   юни »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Випуск 2013 – дружелюбно, добродушните…

Випуск 2013 се оказаха един тих и разбран випуск. Повечето учители споделяха, че не са имали проблеми с тях. Мога да го потвърдя, защото дори малцинството на черните овци в тези класове бяха някак си разбрани и дружелюбни.Те правеха нещата по- различен начин, проявяваха леност и незаинтересованост, витаеха в облаците, но въпреки всичко оставяха другите да получават знания.

Да започнем от нашите данъчни митничари. Те геройски преглътнаха и устояха на сложната материя и куп неприятни за тях предмети. Класът на Симеон Здравчев. Няма как да го пропусна, защото всеки дълго ще помни това момче.Дало толкова на училището, не мога да преценя дали ЗПГ успя да му върне реципрочно и да отдаде заслуженото за вложените усилия,  за създадените продукти и позитивни новини .

Класът, в който имаше активни ученици като Християн Ставрев и Ивайло Максимов променили приоритетите си в един момент и продължили личното си развитие в различна посока. Получили тласък в ЗПГ и продължили по-пътя си, останали си с позитивизма и отговорното си отношение до края.

Клас с умни деца, предпочели да останат на заден план, влагащи в учението само, колкото е необходимо, избягващи извънучилищните изяви. ЗПГ е свободна територия и който иска получава възможност, но правото е в ръцете на всеки от вас.

Продължаваме с една от най-добрите и позитивни туристически паралелки. Работливи и търпеливи в изявите си. Стриктно изпълняващи заданията и плътно придържащи се към правилата. По тази си характеристика бих ги доближил до някоя от многобройните икономически паралелки.

Тук се подвизаваше Кирчо Николов – един от героите на випуска. Човекът, който постоянно ни разсмиваше и се раздаваше за нас. Звездата му изгря в Тийнкомеди и съвсем спокойно бих го оприличил на емблемата на театралното изкуство в ЗПГ. Заедно с другите се изяви в областта на спорта, музиката, старанието му в учебния процес и желанието да помага навсякъде го направи едно от лицата, които няма да забравим.

Тук се появиха и други емоционални и активни ученици със своите разностранни възможности. Театрални таланти като Бояна Гоцева и Елена Ханджийска,допълващи изявите си в областта на писменото слово, философията и журналистиката. Ученици като нашата танцова звезда Нели Маринова с нейните певчески таланти. И още много работливки като Кристина Къркалова и други като нея даващи облика на този клас.

Клас с умни момчета, открили в един момент, че ги вълнуват и други неща. Позитивно настроени и малко отвеяни в ранните си години. Дори и онези, които създаваха проблеми , придаваха някакъв усмихнато добродушен вид на 12б клас в ЗПГ.

С няколко учители споделихме мисли кой ще бъде първенец на Випуск 2013 и почти стигнахме до еднакви предположения за изненадващите победители на финалната права . Не не сме я посочили сред горните имена и ако познаем ще трябва да напишем няколко думи и за нея :)

Випускът на китаристите – опъвали жици на доста празненства в ЗПГ. Марио Ангелов и Виктор Руменов от 12а и 12 б клас ще останат в историята ни като може би най-добрите китаристи, учили в ЗПГ. Випускът на създателите на рими с РАП озвучаване Веско Кръстев и Йордан Илиев от12б и упоритите им стремежи за изява в този стил.

И ако продължим с 12в клас, единствения клас, съставен само от готвачи. Успели да се задържат почти до края в пълния си вид. С неразкрити и недооценени таланти като Катя Цурева, бъдещ дизайнер в областта на готвенето. Това или си го можеш или не, трябва ти онази частица на докосване от Бог. Като във всяка подобна занаятчийска професия и тя създаде своите професионалисти, възползващи се от предоставения им шанс.

Клас с търпеливи момичета и с група изживяващи късен пубертет момчета, създали доста нерви на своята класна.  И все пак, правещи го с онзи детски глупав непукизъм, без никакви лоши чувства, ей така за идеята да се направят на големи и пораснали.

Може би трябва да споменем и 12 г клас нашите монтьори. Странна смес от различни етноси с преобладаващата 2 метрова руска знаменитост Александър Кузнецов. Дали успяха да усвоят професията си както трябва не знам, но пък оттам излезнаха няколко музиканти и барабанисти влудяващи някои госпожи с постоянните си упражнения в училище.

Випускът на нашите хандбалисти, играли на финал на ученическо национално първенство, били сред 6 най-добри отбора в България. Някак си изведнъж разбрахме, че в училището има добри хандбалисти, а можеше да им се порадваме още малко и да постигнат доста повече. Сега ще останат в историята като най-добрите, едва ли някой ще ги задмине.

Можем да завършим с нашите озеленители от 12д, успели да разчустват една от най-строгите госпожи в тяхната професия, която иначе не си поплюва много много. Още от 9 клас те бяха направили впечатление на различен клас, неприличащ на традиционните ни цветарски паралелки.

Може би попаднаха на точната класна, успяла да задържи и пренасочи в правилната посока настроенията на тези млади хора.Доста се потрудиха и поработиха в ЗПГ и част от тях усвоиха професията си на ниво. Успяха  да поработят дори в Германия. Накрая  донесоха и златен медал в колекцията на нашето училище.

Те чудесно допълват профила на този дружелюбен випуск от само 5 класа. Сигурен съм, че ще имаме випуск с добри резултати на матурите и много шестици от тях.Випускът, който донесе много отличия и грамоти от олимпиади, конкурси и състезания и си отива с положителни спомени в главите на всички.

P.S  Непознахме със залаганията за първенец на випуск 2013. Не, че имаше някаква изненада, това е Симеон, който беше последователен до края в своята упоритост и  работоспособност . А ни се стори прекалено лесно да залагаме в негова полза. И затова не се учудвайте , че няма написано нищо за първенеца на випуска. Вече сме изписали всичко възможно за него . Само можем да му пожелаем голяма порция попътен вятър и малко повече оптимизъм в душата му. Но май точно това съотношение на песимизъм и оптимизъм го прави тази уникална и неповторима личност. Няма да го забравим със сигурност !

Подобни публикации: