Архив

Календар

май 2013
П В С Ч П С Н
« апр   юни »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Кои са предимствата на нашето училище…

ИЛИ 7 ПРИЧИНИ ДА СЕ ЗАПИШЕТЕ ДА УЧИТЕ ПРИ НАС

Първо – професията – тук получавате професия и диплома за това, че сте придобили тази професия. Обикновените гимназии, за разлика от професионалните не издават такива документи. Професия се изучава само с много практически часове, а в обикновените гимназия профилите са едно изучаване на много теория без резултат след това.

Второ получавате достатъчно знания и по-общообразователните предмети, но само толкова, колкото е необходимо. Не се учат допълнителни неща, както в обикновените гимназии. Като в 11 и 12 клас се набляга на практическите предмети по професията  с достатъчно часове по БЕЛ и предмет , по който ще държите матура или ще кандидатствате.Така получавате само това, което ви е необходимо.

Трето – за тези, който имат по-голям интерес към определен предмет- просто погледнете резултатите от олимпиадите за тази година в сайта на РИО и ще разберете как се представяме на областно ниво и колко места имаме в ТОП на област Благоевград.

Имаме учители откриващи и подпомагащи талантите на учениците ни. Ние знаем, че  вниманието и работата са най-важните фактори на успеха. А за третия важен фактор- имаме 13 часа английски език в 8 клас  и те са са напълно достатъчни за да го научите на ниво.

Четвърто -смело мога да твърдя, че ако искате да се изявите и сте активни  ЗПГ е вашето училище. Само за тази година в училището работеха 2 големи проекта плюс още един международен. Ученици от училището са посетили почти всички страни в Европа по проекти.

Участваме в доста конкурси и състезания и ги печелим – стига да имате желание, нашите учители са тези, които ще направят така, че да развиете таланта си. ЗПГ ще ви даде възможност да развиете този талант и да се изявите.

Пето – ние сме реалния шанс и за по-слабите ученици, защото при нас те получават професия и наблягат на практиката, тях не ги тормозим излишно с теория и стига да са добри в професията, другите предмети остават на заден план.

Представете си как в обикновените гимназии стоят по-цял ден в стаите и на чиновете, докато при нас практиката е изнесена, може да е в хотел, фирма, в стола на училището, в учебно-опитното стопанство или в нашите лаборатории. Постоянно нещо се прави и се действа, не се седи на чин.

Шесто – ние сме едно от училищата, което държи на дисциплината и правилата. В училище сте дошли да научите нещо и ако нямате желание за обучение, то всичко губи смисъл. Ние даваме няколко шанса на по-буйните ученици, опитваме се да им помогнем, но ако няма резултат се разделяме с тях.

Седмо – от следващата година за всеки успех в състезание ,конкурс учениците ще получават допълнителен стимул към стипендията и допълнително парично стимулиране. Само при нас учениците участват в платени практики, като учат професията си в реални фирми и им се плаща за това. Само при нас учениците ходят на практики в чужбина / Германия, Холандия/ .

Мога и да продължа, но това е достатъчно за да прецените дали имате нужда от всичко изброено :

  • дали ви трябва професия
  • дали ви се учат излишни предмети
  • дали имате нужда от изява и признание
  • дали ви трябват допълнителни парични стимули

ПРЕДИМСТВАТА СА НАШИ, НО ИЗБОРЪТ Е ВАШ . АКО ИМАТЕ ДОПЪЛНИТЕЛНИ ВЪПРОСИ, ЩЕ ОТГОВОРИМ  И НА ТЯХ.

Подобни публикации: