Архив

Календар

май 2013
П В С Ч П С Н
« апр   юни »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Пет правила на гениалността

Съсредоточете се ! – Нашия разум е жив и подвижен, нашето внимание по принцип е разсеяно.Затова се подгответе, използвайте особени образи, привличащи зрителското внимание. Трябва да прогоните всички странични мисли, да отпуснете тялото си и да се съсредоточите.

След образите, усещанията и ароматите се концентрираме отново върху определения предмет. Подготвяме физическото отпускане на тялото и търсим стимул за да направим интересен проблема за нас.И най-вече разпределяме вниманието си по приоритети и използваме нашия личен ритъм на мислене.

Пожелайте си нещо ! Каквото си поискаш, това и ще получиш. Не се страхувайте от мечтите си. Желанията са различни, затова отделете зърното от плявата.Отделяйте истинските желания от неистинските. Такива са , ако усещате радост, прилив на сили и спокойствие.Бъдете активни, добавяйте нови неща към живота си.Не отлагайте прекалено дълго.

Повярвайте в себе си!  Най-напред се подгответе като подобрите настроението си. Развийте и запазете увереността си.Изберете си еталон на увереност. Научете се да правите нещо, което никой друг не умее.Психиката се нуждае от постоянна дресировка. Вслушвайте се във вътрешния си глас.

Създайте си придържаш корсет.Научете се да гледате и говорите уверено, създайте увереност за тялото си. Дръжте се уверено.Създавайте си екстремални ситуации специално за да тренирате това поведение.Искайте услуги, казвайте НЕ, разказвайте неприятни истории за себе си.

Поставете си цел! Подгответе се в мислите си. Застанете на първото стъпало и се запитайте дали наистина искате това. Формулирайте ясно какво точно искате и отговорете на въпросите Какво, кога, къде, как и защо.Събирайте информация и я обработвайте. Съставете си план, разпределете всичко по времевата скала, имайте резервни варианти, анализирайте собствените си ресурси.

Поставете си свръхцел – тя ще определя целия ви живот. Конкретните цели са необходими, но те са малки стъпки към постигането на главните. Това е целта, която се страхуваме дори да си помислим. Стремете се към това, което желаете, а не към това, което можете в момента.

Действайте! Няма гаранция, че всичко ще е както трябва, в живота ние решаваме какво ще правим. Трябва да се самомотивираме. Няма значение дали мотивът ще е саможертва, себедоказване или мисионерски. Намерете си стимулатор, който ви зарежда с енергия/ спорт, музика, душ/ . Свържете вашето желание с това, което се занимавате в момента

Не се отклонявайте от целта си, постоянно гребете напред. Не се получава веднага, но не се предавайте. Борете се с леността си. Опитайте отново и отново, но по различен начин.Направете си точен план, формулирайте целите си, определете правилата и напред. Всяка сутрин и вечер си задавайте въпроса какво направих днес и какво ми предстои да направя утре. Златното правило е , че вие управлявате обстоятелствата, а не те нас.

Как да мислим гениално – Игор Вагин.

Подобни публикации: