Архив

Календар

август 2013
П В С Ч П С Н
« юли   сеп »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Смисълът на живота винаги се променя, но никога не престава да съществува

Човек никога не е напълно щастлив и удовлетворен. Постигайки целта на живота си, той няма за какво друго да живее, и това което му остава е да намери нова такава. И така той се върти в колелото на живота, от което единственото спасение е смъртта.

Според стара притча смисъла на живота се изразява в „…избора или да живееш, или да загубиш целия си живот в търсене на същия този смисъл“. Защото да търсиш нещо, което е недостижимо е загуба на време. Време, което никога не се връща, време, през което ние можем да живеем, а не да питаме, защо да го правим.

 Бояна Гоцева -12б клас -цялото есе

Нима смисълът не е онази частица от нашия живот, която въпреки и невидима, винаги остава движеща сила за всичко, което ни донася динамичния вятър на събитията

Да живееш без да осъзнаваш смисъла на своето съществуване, е като да знаеш, че някъде там в големия свят е скрито съкровище, но да не притежаваш картата, която да ти помогне да го откриеш.

Истината е, че колкото повече хора има на света, то толкова повече са и миговете, в които смисълът на живота за тях се променя. Причината за това е факта, че израстваме! Развиваме се и сами поемаме по едни нов път към самоусъвършенстване.

Не спирайте да търсите смисъла на живота си! Понякога ще е трудно да го намерите. Често ще се налага да се изправяте пред огромния свят, за да откриете това, което всъщност се крие в малките ви тела. Ще има моменти, в които ще ви се налага да опознавате другите, за да разберете и самите себе си.

Теменужка Траянова -11 б клас -цялото есе

Е ако променяме смисъла си толкова често, то тогава какъв ще е смисъла от самия смисъл и струва ли си да се живее изобщо? Не е ли това един Абсурд? Чували ли сте за Сизиф? Според Алберт Камю той олицетворява безсмислеността на човешкия живот.

След като променяме смисъла си, не е ли един абсурд да го търсим? НЕ, не е! А и кой е казал, че променяме смисъла. Ще се върна на примера на любовта. Ние променяме хората, които обичаме, но да приемем, че смисъла е в самата любов.

 Вилиян Петков -10 б клас -цялото есе

Смисълът на живота за всеки човек е строго индивидуален. Без него животът може да бъде оприличен на книга без съдържание, сграда без основа, тяло без принадлежност, човек без цел.Без смисъл е все едно  да живеем, но да не знаем защо. Поради тази причина е от изключителна важност да намерим смисъл на живота си, смисъл в постъпките си, смисъл във всичко случващо се.

   За едни смисълът може да бъде определен като крайна точка.Той не може да бъде вкаран в рамки, не може да бъде определен точно и в точно това се състои неговата абсурдност.

   За други обаче смисълът не е крайна точка, а едно търсене, в което единствените ориентири са ценностите.Следвайки ги, вървим по пътя и разбираме смисълът на живота.

 Андрей Георгиев -10б клас цялото есе

  Точно както дърветата се сбогуват с листата си на есен, така и ние виждаме как мечтите ни  напускат и понякога се чувстваме празни и голи. Опитваме се да намерим смисъла, но е трудно. Понякога дори твърдим, че не си заслужава да живеем. Губим надежда. Замръзваме, покрити от дебела снежна покривка.  Но както за дърветата, така и за нас ще дойде момент, в който ще ни радват песните на птиците и топлия полъх на вятъра. Просто трябва да изчакаме пролетта. 

 Анжела Георгиева -9 б клас – цялото есе

Подобни публикации: