Архив

Календар

януари 2014
П В С Ч П С Н
« дек   фев »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

За един конкурс

Всяка година евродепутати правят конкурс с награда посещение на европарламента.  Ние от ЗПГ сме активни участници. Спечелихме призови места и 4 пътувания в категориите за презентации и есета.В последните няколко години наградите секнаха.

Искам да изкажа усещането си за несправедливост и предрешеност. Нямам претенции за тази година, защото не съм видял останалите есета. Съвсем спокойно обаче мога да претендирам, че презентациите на момичетата и момчетата от ЗПГ в предходните две години са най-добрите като изпълнение и съдържание.

При положение, че няма точни критерии при определянето на резултатите винаги може да се появят хора като мен. И ще са прави, защото гледат нещата от своята позиция. Ясните и точни правила щяха да отмият всякакви съмнения за политически предрешен избор.

Наясно съм, че този конкурс е създаден точно за това. Да извлича дивиденти и да създава положителни настроения и симпатии към евродепутатите. Само, че съвсем спокойно можеше да се изпълни и това условие, като изрично посочи, че една от наградите ще бъде за конкретния регион или град.

Второ условие, че победителите не могат да участват в следващите издания на конкурса щеше да реши много от проблемите на организаторите и повече хора щяха да се докоснат до наградите, каквато явно е идеята.

Аз си мисля, че такива колизии се получават в главите на служители на ниско ниво, които се опитват да прочетат мислите на своите ръководители. И често ги разчитат по погрешен начин. Така резултатите са временни и положителното преминава в минус, който остава като доминиращ знак в реакциите на хората. Не може да разбиваш мечти, а после да разчиташ на подкрепа

Не може да вдъхваш надежди в децата. И след това да им ги отнемаш. Като пренебрегваш всички правила, в които вярва Европа. Не може да им създаваш представата, че усилията и трудолюбието не са задължителни за постигането на успех във начинанията им. Недопустимо е !

Подобни публикации: