Архив

Календар

януари 2014
П В С Ч П С Н
« дек   фев »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Милионер без образование

Необходимо условие за постигане на успех №1 – Как да превърнеш работата си в нещо значимо и идеята да заработи. Има вариант между това да се отдадеш на страстта и целите си, излагайки се на значителен риск от фалит, или да следваме сигурен и предсказуем път, излагайки се на значителен риск да съжаляваме за живота, който сме водили. 

И този вариант преминава през 4 стъпки – осигуряване на финансова стабилност, създайте повече пространство за експерименти, освободете това време и пространство и започнете да експериментирате, опитай сам. Решавайте проблеми, за които не са ви наели. Станете незаменим.

Необходимо условие за постигане на успех №2 – Открийте великите ментори и учители и изградете първокласна мрежа от контакти. Открийте изключителни хора от които да учите и се обградете с тях. Открийте ги и ги изстреляйте нагоре, помогнете им да постигнат целите си. Ако им бъдете полезен, и те ще бъдат полезни за вас.

Давайте, подкрепяйте, разберете как можете да им помогнете и го направете. Измислете начини да им помогнете. Бъдете благодарни, че имате възможността да помогнете на някого, който прави невероятни неща. Действайте без да имате предварителни очаквания.

Колкото по-голяма е социалната мрежа, толкова по-голяма става. Колкото повече контакти имате в мрежата, толкова повече контакти завързвате, и те ви запознават с още повече, и толкова повече хора искат да станат част от нея. Способността да свързваш хората е изключително ценно качество. Пуснете ли снежната топка по склона, тя бързо се разраства.

Смесвайки труда с повече капитал/ технология, умения, услуги/ получавате по-голяма продуктивност от всяка минута труд. Ако искате да печелите повече, развийте умения и таланти, които да улеснят извличането на големи облаги за обществото.

Бъдете щедър към другия като му разкажете история как си се вдъхновил от техните учения и пример, и за всичките начини, по които предаваш този дар на други хора. Поискайте съвет в този разговор. Редовно докладвайте как използвате този съвет.

Необходимо условие за постигане на успех №3 – Какво всеки успял човек трябва да знае за маркетинга и как да го усвои сам. – Ключът на изкарването на пари се крие в това да направиш така, че нещо да се продаде. След въпроса от какво се нуждаят хората, какви проблеми и нужди имат са необходими добре насочени послания. Хората решили проблеми са постигали винаги значими успехи. Говорете на хората за това, което ги вълнува и го правете на дълбоко емоционална основа.     

Необходимо условие за постигане на успех №4 – Какво всеки успял човек трябва да знае за продажбите и как да го усвои сам. – Не зависимо с какво се занимавате в този живот, винаги се налага да продавате нещо. Колкото по-бързо се проваляте, по-бързо се учите. Научете какво може да повлияе на хората, без контрол. Всичко се свежда до съзнателен опознавателен разговор. Задавайте правилните въпроси, които предизвикват чувството на неудовлетвореност и се свързват със страховете и желанията, свързани с проблема. Изграждайте взаимоотношения, основаващи се на доверие.

Необходимо условие за постигане на успех №5 – Какво да инвестираш в успеха. Изкуството да започнеш от нулата –  инвестирайте времето и парите си в собствената си способност да реализирате приходи. Правете малки и постепенни инвестиции в човешки капитал.

Необходимо условие за постигане на успех №6 – Превърни себе си в марка. Резюметата да вървят по дяволите. –  Вашата марка е това, което хората започват да мислят когато чуят името ви. Вашата репутация се гради върху действията ви в реалния свят. Направете така, че постиженията ви да могат да бъдат проследени. Изградете присъствие в новите платформи. Бъдете оригинални.

Необходимо условие за постигане на успех №7 – Нагласа на предприемач. Превърни се в автора на собствената си история -  Не избираме какво се случва с нас. Но избираме какво означава то за нас. Концентрирай се върху това, върху което имаш контрол. Поеми инициативата. Наблягайте на приноса, резултатите.Стремете се към това, което е необходимо и към големите решения. Обстоятелствата се временни и илюзорни.

Стремете се да станете излишен чрез добри назначения, аутсорсинг, делегиране, автоматизация, систематизация, като не спирате да търсите роли, които носят все по-добри резултати. Нека нещата да вървят и без вас, а вие вече сте се заели с новата си позиция.

Ако сте предприемач няма значение с каква работа ще се захванете. С течение на времето ще се превърнете в най-ценния и незаменим човек в областта си. След това ще намерите начин да поведете и управлявате останалите. Не чакате някой да ви спаси и да ви реши проблемите. Сами ги решавате, независимо дали имате пълномощия или не. Превърнете се в активна съставка.

Милионер без образование – Майкъл Елсберг

Подобни публикации: