Архив

Календар

март 2014
П В С Ч П С Н
« фев   апр »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Инициативите на Junior Achievement Bulgaria

На 11.03.2014година,  Андон Костов, Атанас Влахов, Ваня Симова, Владислава Димитрова, Жоро Маникатов и Петя Велкова от  11а клас, специалност Земеделско стопанство, професия Икономист бяха избрани и присъстваха на събитието ‘’Истории за успеха. Сподели…’’, което предшества една от най-големите инициативи за кариерно ориентиране в България – ‘’Мениджър за един ден’’. Те имаха възможността на живо да зададат въпроси на успели хора и да почерпят от техния опит.

Преживяването освен вълнуващо бе и много полезно. Дарин Маджаров, създателя на Уча се, Михаела Филева – певица, споделиха с учениците своите стъпки по пътя на успеха. Ръководителя на Представителството  на ЕК в България Огнян Златев също с охота сподели какви постове е заемал, кои държави е посетил и какво е научил по пътя на успеха си.

На следващият ден, 12.03.2014 година, за седма поредна година,  общо 20 ученици от училището  участваха в Националната инициатива ‘’Мениджър за един ден’’. Врати за тях отвориха Районен съд – Сандански, Бюрото по труда, Бизнес Информационен и Консултантски център, УниКредит Булбанк, Хенитом ЕООД-Сандански и Община Сандански.

Ученичката Владислава Димитрова в Министерството на земеделието и храните, макар и за един ден бе назначена на длъжността заместник министър.  През времето, което беше там тя  посети много от отделите и  разбра колко трудна и отговорна е  работата на всички зам.  министри, главни директори  и другите специалисти. Владислава  посети и Изпълнителната агенция по горите, като получи подробна информация за работата й.

Ръководството на училището благодари на всички работодатели за отзивчивостта и помощта оказана за провеждането на Националната инициатива „Мениджър за един ден“. Тези младежи, обучавани в ЗПГ „Климент Тимирязев“ гр. Сандански го заслужават!

Подобни публикации: