Архив

Календар

май 2014
П В С Ч П С Н
« апр   юни »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Агитация във ФВ

Появил се е идеалният вариант да се свържеш с всеки. От няколко години има място, в което присъстват и млади и стари. Аудиторията под 18 не може да бъде изгонена от там.  Дори да не познаваш много хора, достатъчно е да познаваш няколко и по веригата ще стигнеш до всеки кандидатгимназист.

Стъпка първа – предложи приятелство с профила на училището. Така автоматично филтрираш, онези, които вече са се насочили към конкуренцията. Там няма никакъв шанс. Тази преграда не е автоматична ,защото приятелствата се приемат лесно. Първият въпрос отсява тази част, които са приели поканата от любопитство. Обикновено те не отговарят изобщо или от отговорите си личи, че везните са натежали в нежелана за нас посока.

Все пак това е шанс да направиш проучване и уточниш бройката на кандидатите. Дори малък шанс и частица  колебание стават повод за да продължи разговорът. Самите отговори позволяват съответният вариант на продължението. Темите варират от минималният бал за влизане в съответната професия, обсъждане на колебанията коя професия е най-подходяща за тях ,до начинът за подаване на документите.

Кандидатгимназистите са с различни темпераменти и от това зависи тяхната активност. Част от тях те заливат с въпроси и контактуват постоянно. Друга част са сдържани и конкретни. И двата типа задават точните въпроси и имат добра представа какво ги интересува.  Колебаещите си променят желанията заради приятели, заради чути отзиви, заради родителите си. И затова споделеното от тях не е на 100% истина. И в деня на истината установяваш, че 10-15% от 7класниците, споделили с вас, са си променили желанията .

Изводите от цялата тази кампания са, че ако е започната прекалено късно, то шансът да промениш мнението на кандидата е ниска. Не можем да го твърдим със сигурност колко от тях са били повлияни от разговорите. Реалната бройка в листата със сменени намерения едва ли надвишава 10 . Тази година беше една репетиция. Идеята е добра и ще продължим дейността и в този канал за връзка и въздействие.

 

Подобни публикации: