Архив

Календар

август 2014
П В С Ч П С Н
« юли   сеп »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

59 секунди- помисли малко, промени много

Щастието

Всеки човек има причини да бъде щастлив. Може би има любим човек до себе си, радва се на добро здраве, има чудесни деца или работа, която му носи удовлетворение. Вероятно има добри приятели, повече от едно интересно хоби, грижовни родители, покрив над главата си, чиста питейна вода.

Говоренето често се превръща в неструктуриран, дезорганизиран, дори хаотичен процес. Обратно процесът на писане предполага измислянето на фабула и структура, които помагат на пишещия да подреди мислите си за това, което се е случило, и да търси решение. Накратко говоренето може да допринесе за по-дълбокото объркване, докато писането предлага по-систематичен подход и насочва мисълта да търси решение.

Записвайте поводите си за благодарност и ще бъдете по-големи оптимисти и по-щастливи хора. Изживявайте повторно щастливите се моменти. Представете си как сте се чувствали тогава и какво се е случвало около вас. Опишете това преживяване и какво сте изпитали.

Помислете за важните хора и опишете колко много го обичате и какво голямо влияние е указал върху живота ви.  Напишете им това писмо, дори и да не го изпратите. Представете си оптималното бъдеще, как сте вложили много усилия и сте постигнали всичките си цели, как всичко се е подредило възможно най-добре.

Усмихвайте се по-често, жестикулирайте, кимайте, използвайте думи с положителен  заряд, изразявайте нюансите на емоцията ви. Използвайте тези елементи на поведението ви за да увеличите усещането си за щастие. Изберете умишлените промени и не привиквайте. Представете си как вършите нещата, а не как вече сте ги постигнали.

Харченето на малко пари за другите хора или проявата на малки жестове на доброжелателност, които костват само няколко минути, променят начина на мислене и поведението на хората. Вложете парите си в преживявания, участвайте във всичко и след това дори разказвайте преживяванията си. Пет безкористни жеста в един ден водят до невероятен прилив на щастлива енергия.

Ние не сме рационално действащи същества, каквито ни се иска да бъдем.  Съжаляваме прекалено за неща, които не са се случили и не сме направили. За това вместо да зациклите в мисли на хубави неща, които биха могли да се случат, отделете време да помислите за три предимства на настоящата ситуация и за три отрицателни последствия, в случай, че бяхте взели решението, за което сега съжалявате. Ключът към щастието е да искаме това, което имаме, а не да имаме това, което искаме.

Перфектно представяне

Открийте нещо, което наистина харесвате в организацията, за която кандидатствате и се погрижете мнението ви да бъде чуто.Не се притеснявайте да правите искрени комплименти за интервюиращия.  Искайте да научите повече за тях и за организацията. Покажете ентусиазъм по отношение на поста и организацията Завържете разговор за тема, която харесват, нямаща връзка с работата, за която кандидатствате.

Хората изпитват по-голяма симпатия към вас, след като са ви направили услуга. Направете въпросът личен. Накарайте ги да отговарят положително и с повече ДА. Правете малки услуги, но с чувство. Малко е нужно  за да харесаме някого. Но хвалете усилията на хората, а не техните възможности.

Идеалния план се разделя на части и се постига постепенно, с постоянство и съсредоточеност. Публичните и обещани планове и цели се изпълняват по-често. Започнатият план причинява безпокойство и побеждава отлагането, само няколко минути са достатъчни за да задвижат веригата. Визуализация на предимствата от успеха и малките награди след реализация също подпомагат победите.

Привличането

Ако искате да успеете на първа среща, то отидете някъде където ще преживеете много вълнения и ще е страшно. И не се страхувайте да споделяте лични неща. Споделянето кара хората да се чувстват близки. Границата между странен и неустоим е нищожна.  Смелостта и куража винаги побеждават милото отношение и алтруизма.

Романтичните жестове, които имат отношение към вид бягство от действителността или тип изненада са на първите места в списъците, следвани от прояви на загриженост са доказателство, че на първо място излиза мисълта.

Жените обикновено повдигат труден проблем, предлага анализ и възможни решения. Мъжете, които са склонни да приемат някои от тези предложения и да покажат по този начин чувство за равенство поддържат успешна връзка.

Двойките с дългосрочни връзки, които се чувстват влюбени не спират да предприемат заедно нови занимания, включващи взаимопомощ и подкрепа за постигане на определена цел. Двойките, които се изправят заедно пред предизвикателствата на живота и споделят свободното си време, имат по-силна връзка

 59 секунди- помисли малко, промени много, Ричард Уайзман

Подобни публикации: