Архив

Календар

декември 2014
П В С Ч П С Н
« ное   яну »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Промените са дело на малцина

Промените са дело на малцина. Няколко човека със своя ентусиазъм и енергия може да преобразят  и да водят всички в положителна посока.  Всичко започна преди 4 години когато в училището решиха да празнуват коледа по различен начин и да заместят дискотеката с ден на благотворителност. Няколко учители и ученици поеха инициатива, която завладява душите ни и ни кара да бъдем мъничко по-добри.  Техният оптимизъм и весело настроение се предава във всяка стая през тези няколко часа.

Последният ден в училище преди Коледа се превръща в незабравимо преживяване за всички в ЗПГ. Подготовката винаги започва предишния ден със създаването на късметчета, коледни картички, етикети и най-различни лакомства и вкусотии. Щандовете за коледния благотворителен базар и украсата също се приготвят предварително.Активно участие вземат театралната ни група „Тийнкомеди“, учебните компании в ЗПГ,  ученици от специалностите, свързани с хранителните изделия и още много класове, заявили предварително желанието си.

Тийнкомеди, които са основните организатори още от първата година в продължение на няколко седмици правят страхотни ръчно изработени късметчета, които в ранната сутрин на следващия ден радват влизащите в училището ученици и учители. Обявения дрескод от приказни герои се спазва от много ученици, за най-атрактивно облечените има награди. Часовете са по 30 минути, но в този ден ученето е на заден план и забавата е в пълен ход дори по-време на часовете.По коридорите непрекъснато се разминават усмихнати хора, а коледните звънци допълват атмосферата.

Във всеки изработен продукт са вложени много въображение и много часове в търпелива работа. Затова и собствениците на коледните вкусотии, картички и други продукти  активно агитират за своите продукти и услуги. Фотографите изпълняват важна роля и снимат желаещите с дядо Коледа, като част от тях си поръчват изваждането на снимките. Голяма част от средствата отвиват за благотворителност. Празненството завършва с  томбола пред учителската стая с много усмивки и емоции за присъстващите и печелившите.

Тези моменти ще ви карат да се завръщате при нас и след години за да си припомняте тези страхотни моменти, както се случи и тази година. Ще завърша с едно голямо благодаря за всички онези ентусиасти, които създават тази невероятна обстановка. Щастлив съм, че ви има. Всъщност и вие сте късметлии, защото са попаднали на място, където свободно можете да реализирате идеите си. Да получите желаната подкрепа и да почувствате своята значимост и своето място в една голяма идея.

Подобни публикации: