Архив

Календар

декември 2014
П В С Ч П С Н
« ное   яну »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Фотография

Фотография. Изкуството да откриеш невидимото. Игра със светлината. Система за пропускането и. Избор на правилната комбинация. За да имаш истинската светлина . Широчина на отвора и бързина на затварянето му. По-широк отвор, повече светлина и необходимост от по-бързо затваряне. Отвори блендата и разшири зоната на снимката. Увеличи скоростта и хвани момента.

Изкуството на фотографията не е правопропорционално на качеството на апарата и неговите възможности. Снимката е изненада и опит. Снимката е подготовка и търпение. Снимката  се получава след хиляди пропуснати възможности. Снимката е правилния фокус и добрата композиция. Снимката е емоция и чувства обвити в светлина.

Има различни видове фотография. Със своите характерни особености. Има правила при практикуването им. Има настройки на апарата, които подпомагат и създават творческа свобода за фотографите. Има обективи и филтри. Има софтуер, който извлича скритата в снимките светлина. Променя я и създава идеални виртуални образи.

Фотографите са хора с талант. И въображение. Може да изучиш тънкостите на занаята. Да придобиеш опит. Да си направил хиляди снимки. И пак да не направиш своята велика снимка. Заради липсата на онази частица нестандартност и вроден поглед към откриването на момента. Онази изненадваща креативност в откриването на симетрията. Онзи бърз поглед прихващаш отлитащите мигове.

Има много желаещи да се занимават с фотографията. Тя е забавна и интересна. Тя създава интересни образи и дава възможност да покажеш себе си по-различен начин. Тя позволява да излезеш на преден план и да те забележат. Тя събира хората и създава общности. Тя гали егото като скрива и показва това, което поискаме. Думата фотография привлича неудържимо, но малцина са призвани да я следват със сърцето си.

 

 

Подобни публикации: