Архив

Календар

юли 2015
П В С Ч П С Н
« юни   авг »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Петте топки

Представете си живота като игра, в която жонглирате с 5 топки във въздуха. Техните имена са: работа, семейство, здраве, приятели и дух и Вие ги държите всички във въздуха едновременно.

Скоро ще разберете, че топката работа е направена сякаш от каучук. Винаги когато я изтървете тя отскача от земята и се връща обратно във въздуха. Но останалите 4 топки –семейство, здраве, приятели и дух са направени от стъкло. Ако изтървете една от тях, тя ще бъде безвъзвратно надраскана, повредена или дори разрушена. Трябва да разберете това и да се стремите към баланс в живота си! Как?

-Не подбивайте стойността си, сравнявайки се с другите. Всички ние сме различни и всеки от Нас притежава нещо уникално, което другите нямат. -Не си поставяйте за цел неща, само защото другите ги смятат за важни. Само ТИ знаеш какво е най-добро за теб.

-Не приемайте за даденост най-близките до Вас. Ценете ги и ги уважавайте така, както собственият си живот. Защото без тях, животът Ви губи смисъл.

-Не оставяйте животът Ви да изтече през пръстите Ви, живеейки в миналото или за бъдещето. Наслаждавайки се на всеки един момент през всеки един ден, ще сте живели през ВСИЧКИ ДНИ от Вашия живот.

-Не се предавайте, когато все още има какво да направите. Нищо не е приключило до момента, в който Вие не спрете да опитвате.

-Не се страхувайте да признаете, че не сте съвършен. Именно това е крехката нишка, която свързва всички нас. -Не се бойте да поемате рискове. Това са шансовете, които получаваме, за да се научим как да бъдем смели.

-Не изхвърляйте любовта от живота си като казвате, че е невъзможно да бъде открита. Най-бързият начин да получите любов е като давате; най-бързият начин да изгубите любов е като я стиснете прекалено силно; а най-добрият начин да задържите любовта е като й дадете крила.

-Не преминавайте през живота толкова бързо, че да забравите не само от къде идвате, но и къде отивате. -Не забравяйте, че най-голямата човешка емоционална нужда е да се чувства оценен.

-Не се страхувайте да се учите. Знанието е без тегло, съкровище, което винаги можете лесно да носите.

-Не използвайте времето или думите нехайно. И двете не могат да бъдат възстановени.

-Животът не е състезание, а просто пътуване. Нужно Ви е да дишате на всяка стъпка от Вашия път!

Брайън Дайсън
/CEO на Coca Cola Enterprises/

Подобни публикации: