Архив

Календар

октомври 2015
П В С Ч П С Н
« сеп   ное »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Тестове в училище

Борбата с дрогата е отдавна загубена. Системата е изградена на принципа на пирамидите. За да си получиш дозата трябва да продадеш няколко дози на други хора. Заведенията са се превърнали в развъдник на кексчета със съмнителни вещества в тях. Марихуана със добавки зарибява и пристрастява.Учителите недоумяват пред странно държащи се ученици.

Това научих от едно ТВ предаване. Оттам е идеята, която сподели господинът в предаването. Защо да няма тестове за наркотици в училището. Наркотичните вещества оставят следи в организма със седмици наред. Има методи, които може да разпознаят и най-малките количества от тях. Веднага ще се намерят противници, които ще кажат, че се накърнява свободата, само, че заради тази прекалена свобода нещата са доведени до днешната ситуация.

Ясно е , че привлекателния образ на цигарите, марихуаната, хапчетата и наркотиците на основен елемент, създаващ веселие е трудно победим. Ако искаме да разберем докъде е стигнал този вирус трябва да предприемем решителни мерки и да извадим фактите на масата. Тогава няма да можем да продължаваме за си затваряме очите и да пренебрегваме проблема . В повечето случаи нещата стават ясни, чак когато всичко излезе извън контрол. Превантивните мерки винаги остават на заден план. Ясно е, че навиците се побеждават с други навици.

За да накараш млад човек да те последва трябва да му предложиш друга привлекателна цел и насока, която да създава смисъл, дисциплина и цел в живота му. За да пребориш този коварен и невидим враг, проникнал навсякъде трябва да си неговия негатив и да крещиш и да показваш фактите, а те не са особено обнадеждаващи. Няма ли я подкрепата на семейството и родителите. Тогава няма да я има и борбата в училище и всичко е загубено. Затова някой трябва да заложи този тест и да задейства веригата с може би шокиращите факти, които ще научим .

Подобни публикации: