Архив

Календар

ноември 2015
П В С Ч П С Н
« окт   дек »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Център за творческо обучение

Те са търговци. Добри търговци. Намерили са идеалната среда, в която да реализират своите продажби. Опитват се да решават проблеми и да създават общности. Описват лични търсения и разказват своя опит. Предлагат безплатно безценна информация и не насилват никой да купува техните решения. Те са най-добрите търговци, защото вярват в това, което продават. Визионери са  и искат да променят системата. Това е началната им точка. Продават идеи, затова проектите им вървят нагоре и се развиват непрекъснато..

Разбрали, че от натрупания опит и ценните им знания може да се печели. Непрекъснато се развиват и търсят нови модели. Започнали са с обучения. Използват европроектите. Непрекъснато опознават своите клиенти и търсят варианти за да им помогнат. Няма невъзможни неща в тяхната стратегия. Стигнали са дотам, че намират пари за да платят на себе си обучението на своите клиенти. Печелят проекти, който заплащат труда им за да може хората, които искат да променят да не плащат нищо.

Млади, емоционални и въздействащи личности са. Умеят да увличат аудиторията. Търсят практически решения и създават практически умения. Предават своят опит и проверят нещата, на които обучават. Защото няма как да убедиш другите, ако ти преди това не си бил убедени и не вярваш в предложеното решение. Бягат от стандартите, но се опитват да създават свои. Идеята им, че учениците винаги са с крачка пред учителите и рано и късно ще намерят начин да използват технологиите по-някакъв начин. Затова е по-добре ние да ги посочим желаната от нас посока.

Макар , че са фанатични привърженици на технологиите,  те агитират в полза на идеята, че най-важни са хората. И организациите, привличащи правилните хора. Няма да промениш нищо, затрупвайки училищата с купища излишна техника и в следващия момент да осъзнаеш, че нямаш идея какво да правиш с нея. Първо направи стратегията и разработи средата в училище. Направи така, че бъдещите промени да бъдат възможни. Първо осигури среда за учителите. Осигури им необходимата технологична подкрепа и след това мисли за закупуването на други технологии в училище.

Бъдещето е в облаците. Софтуер и хардуер в разделни времена. В непрекъснат поток от интернет решения. Независимост от платформите. Мощни хардуерни изпълнения, побиращи се в джобовете ви. Представете си как ще включите вашият компютър-флашка в HD телевизора, как влизате в акаунта си в мрежата и вече сте готови за работа. Хардуер в джоба ви и облачен софтуер в мрежата, независим от никакви операционни системи. Времената се променят и ролята на учителите е да използват технологиите за създаване на индивидуални подходи. Насочване и подпомагане в самостоятелното им израстване, а не наливане на излишни знания. Обвързването им с практически умения и решаване на проблеми.

Инструменти за привлекателно образование

Център за творческо обучение 

 

Подобни публикации: