Архив

Календар

декември 2015
П В С Ч П С Н
« ное   яну »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Помогни без причина

„БОЛИ, МИЛИ ХОРА, НЕПРЕКЪСНАТО ДА ГЛЕДАШ БОЛКАТА В ОЧИЧКИТЕ НА ДЕТЕТО СИ ! Желанието да играе, а да не може. Да обръща глава след всяко дете, което минава с колело покрай нас и да гледа замечтано след него… БОЛИ………Болката и сълзите са цената за неговото детство. За мечтата да може да ходи. Да може да играе.“ Какво можем да сторим ли?

Хората свикват с всичко и обикновено си затварят очите пред неправдите и несправедливостите. Революциите избухват когато се натрупат големи критични маси. Дори и тогава бомбата може и да не избухне. Необходими са ни онези странници, които създават промяната. Добрите идеи са вирусно заразни, но само когато ги поемат подходящите хора, създали необходимата организация и обстановка.

Един човек с малка граница на търпимост към неправдите показва посоката. След това се появяват още няколко симпатични хора с добри сърца. Присъединяват се и хората с повече излишна енергия. Приятелите им ги следват. Заразната вълна се подема от медиите. Познати и непознати дават своя принос. Една сплотена и организирана група е способна са стигне далече в похода си. Добре поднесената емоционална кауза, придобива неустоимост.  Кой би отказал помощ на малко дете.

Как и кога една идея се превръща във вирус. Важна е каузата и ясната цел. Когато имаш ясна картина пред себе си и си очертал границите нещата са по-лесни. Когато правилните хора с медийно присъствие разпространят информацията. Когато в организацията се включат творчески и нестандартни личности. Успехите са важни. Първите победи вдъхват увереност и подхранват живота на идеите. Когато събитието дава нещо в замяна и създава емоции.

Отплатата е неоценима и я получават всички съпричастни с идеята. Благодарността в очите на получилите помощ. Няма по-силно чувство от това да усещаш, че си полезен. Хубаво е да разбереш, че добрите дела са заразни и хората ги подкрепят. Когато идеята е ценна, системата се самозахранва с нови хора, готови да използват времето, талантите и усилията си в нейно име. Само трябва да се появи някой, който да създаде организацията и да не се откаже преждевременно.

Поклон пред добротата и вярата в сърцата ВИ !!!

Подобни публикации: