Архив

Календар

декември 2015
П В С Ч П С Н
« ное   яну »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Хората – еднакви и различни

Петя Стоянова Петкова ученичка от Х в клас на Земеделска професионална гимназия „Климент Тимирязев”, специалност „Селски туризъм” бе отличена с първо място за написване на есе на тема „Животът като основна ценност„.

Петя Петкова след награждаването:

„Всеки път е различно! Всяка награда носи различно удоволствие! Тъй като труда положен за всяко състезание е различен, макар че винаги започваш от нулата, за да стигнеш върха, си вложил различна емоция, преживял си различни неща при награждаването, с различни хора.

И този път беше различно.

„Хората – еднакви и различни“ е първият национален конкурс, който печеля. Но мисля, че това е най-малката радост ,която получих. Най-голямото щастие е, че есето, което написах го чувствам с цялата си същност – със сърцето и душата си, с всяка молекула и частица от мен, то е част от мен, както Писането и Живота.

И затова, което получих от самото създаване на тази творба искам да благодаря на много хора. И тъй като няма да ми стигне целия Космос, за да изредя всички имена и причини защо, ще се опитам да ги събера в няколко изречения. Първо благодаря на семейството си, защото са винаги до мен и ме подкрепят. На приятелите си, които са мое вдъхновение – едно доста красиво и добро вдъхновение. На учителите ми, защото ме научиха да пиша правилно и грамотно и винаги имат време да проверят писанията ми и , защото ме научиха да мисля, да търся в себе си и извън мен, за да може писаниците ми да станат творби.

БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ ВИ!”

Можете да прочетете и другите 2 есета на ученички от ЗПГ, които участваха в конкурса.

Кристина Дукова – 9а клас , Мариана Длагонска-9а клас

Подобни публикации: