Архив

Календар

август 2016
П В С Ч П С Н
« юли   сеп »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Иновации

Създавайте смислени неща. Хората създават продукти и услуги, които те самите биха искали да ползват. Нововъведенията помагат на хората да използват познати неща по по-добър начин, да вършат неща, които винаги са искали, и да правят неща, които никога не са знаели, че ще искат да правят.

Скочете на следващия завой. Твърде много компании зацепват на един и същи завой. Ако те са били на матрични принтери, те мислят, че иновация означава добавяне на Helvetica в 24 точки. Вместо това, те би трябвало да измислят лазерния печат. Истинска иновация се получава, когато една компания скачи на следващия завой-или още по-добре, измисля следващия завой.

Не се притеснявайте, ако продукта е глупав. Един иноватор не се тревожи за въведе иновативен продукт с елементи на лошо качество. Първообразът на иновациите  рядко е перфектен. Ако една компания изчаква да произведе перфектния продукт, то никога няма да го извади на пазара..

Усъвършенствайте се скъпи.  Приемливо е да въведете на пазара продукт с несъвършени елементи, но не и да го оставите непроменен.  Една компания трябва да  подобри версия 1.0 и да създава версия 1.1, 1.2, … 2.0.  Иновацията не е събитие. Тя е процес.

Не се страхувайте да разграничавате хората. Повечето компании искат да създадат Светия Граал на продуктите, които се харесват на всеки демографски, социално-икономическо положение, и географско местоположение. За да се опита да направи това гаранции посредствеността. Вместо това,  създайте продукти, които правят отделни сегменти на хората много щастливи.  Най-лошия възможен случай е да не предизвикате никаква емоционална реакция , а това се случва, когато компаниите се опитват да направят всички щастливи.

Премахване на бариерите . Иновативните продукти би трябвало да се продават лесно. Продължавай да мечтаеш. Животът не е справедлив. Всъщност, колкото по-иновативни, толкова повече бариери ще изникват по пътя ви. Предприемачите трябва да разберат това предварително и да не се отчайват, когато пазара идва бавно. Аз открих, че най-добрият начин да се прекъсне бариера е даде възможност на хората да тестват вашата иновации

“Нека разцъфнат хиляди цветя.” Иноваторите трябва да бъдат гъвкави за това как хората използват техните продукти. Avon създаде продукт за да омекоти кожата, но когато родителите го използват като средство против насекоми. Урокът е: Засаждайте лехи, а не сандъчета с цветя, и позволете от тях да цъфнат хиляди цветя.

Мислите цифрово, действайте аналогово. Мисленето цифров означава, че компаниите трябва да използват всички дигитални инструменти, с които разполагат,-компютри, уеб сайтове, инструменти, каквото и- за да създадат страхотни продукти. Но компаниите трябва да действат аналогово-тоест, те трябва да помнят, че целта на иновациите не е готини продукти и готини технологии, а да направят някои хора щастливи. Щастливи хора е определено е аналогова цел.

Никога не искайте от хората да правят това, което вие не бихте направили. Това е голямо изпитание за всяка компания. Да предположим, че една компания измисля най-великолепния  капан в света. Той убива мишки по-добре от всичко в историята на човечеството, всъщност той се захранва с ядрено гориво. Проблемът е, че клиентът се нуждае от доктор за да го настрои, и че струва $ 500 000, и трябва да оставиш мъртвите, радиоактивни мишки на 500 мили в средата на пустинята. Вие не бихте се хванали на това хоро, не очаквайте от клиентите ви да направят същото.

Не позволявайте на глупаците да ви повалят. Глупаците ще кажат за една компания, че това, което прави, не може да се направи, не трябва да се прави, и не е необходимо. Някои от тях са чиста проба губещи и са лесни за игнориране. Най-опасните от тях са богати, известни и влиятелни-, защото те са толкова успешни, новаторите могат да мислят, че са прави. Те не са прави; те просто са успешни, но стоят на предишния завой.

Гай Кавазаки - “Проверка на реалността. Новите оръжия на маркетинга”

Подобни публикации: