Архив

Календар

август 2016
П В С Ч П С Н
« юли   сеп »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Как 5 млади момичета направиха 100-метрово знаме

Петте млади организаторки  - Юлиана Попдимитрова , Лидия Чанева, Лиляна Дерибанова, Елена Лазарова и Мария Влахова, всеки ден се събуждаха с мисълта как могат да бъдат полезни на своя град и на хората, които живеят в него. Всички те организираха благотворителни мероприятия, а със събраните средства осъществиха своите добри каузи. Идеята на родолюбките е да събудят българския дух у всеки българин,  да покажат на младите, че когато се обединят около една добра идея, всички им помагат.

Прекрасно е, когато толкова много хора се обединяват в името на младите и техните идеи!!! Искрено Ви благодарим, че повярвахте в Нас и оставихме заедно една следа!!!

Нямаме думите, с които може да Ви опишем петмесечния си оптимизъм! Благодарим Ви, че повярвахте в нас и ни гласувахте доверие! Направихме го заедно!!! Дребно, но социално значимо дело във време, когато се поставя под съмнение националната ни идентичност, когато се правят опити за подмяна на исторически факти. И във време, в което все по-голяма част от младото поколение не помни националните ни герои.

Преди всичко сме БЪЛГАРИ, това са национални герои, които трябва да бъдат на почетно място навсякъде, без значение в коя част на България се намираме!! Искаме да върнем надеждата и вярата в българското и да събудим гордост в хората.

Тези хора са крепели народа ни години наред. Тези хора трябва да бъдат виждани всеки ден от децата ни!  Не знам дали осъзнавате, но бъдещото поколение има за пример само престъпници, наркотрафиканти и лъжци. Но, докато стоим в къщи зад екрана на компютъра и следим кой, какво и защо, няма да настъпи промяната , за която всички говорим. За да бъде реализирано това нещо стотици хора трябва да вложат нещо от себе си.

 Нека започнем с възпитанието на децата ни след това да мислим за всичко останало. Нека всички българи да останат в малките си градове и България като цяло, и там да реализират идеите си, а не да ги изнасят в чужбина.

Искаме да бъдем добър пример, който може да се следва и да покажем, че не е нужно да си под крилото на някой, за да направиш нещо значимо.

Те успяха!!!

Това е най-важното нещо, което се е случило в Сандански от доста време. Граждани да имат идея, която да достигне до етап на практическа реализация. Направиха го. Направиха го от сърце, с упоритост и вяра. Събраха 20000 лева. Организира събития. Комуникираха и убеждаваха. Пет млади момичета ни показаха как трябва да се борим за реализацията на мечтите си. Когато някой силно иска нещо, тогава няма сила, която да го спре.

Защо успяха ?

Имат нужната доза идеализъм в себе си. Млади са и кипят от енергия.  Упорити са и пречките ги мотивират допълнително. Обедини ги кауза, цел. Използват нестандартни и творчески подходи. Умеят да комуникират с хората. Създават положително настроение. Винаги предлагат нещо в замяна- приятно изкарване, емоционално преживяване, участие и принос за идеята.

В какво успяха? 

Вдъхнаха оптимизъм за бъдещето. Предизвикаха размисли и разбуниха духовете. Създадоха визуално учебно помагало за подрастващите. Направиха реклама и туристическа забележителност за града си. Обединиха хора и управници под шапката на единна кауза. Успяха да повярват в себе си и си обещаха да продължат.

В какво биха били успешни ?

В създаването на бъдещи каузи с практическа насоченост. Когато участваш в нещо, то става част от теб и започваш да вярваш в него. Знамето, стихотворението и героите са чудесно визуално напомняне, но са далеч от практическата насоченост на действието. Инициативи за млади хора, създаващи принадлежност. Малки конкретни промени с обществена значимост за града ни. Идея, реализирана с действителното участие на млади хора от училища и детски градини е логичната следваща цел.

Подобни публикации: