Архив

Календар

август 2016
П В С Ч П С Н
« юли   сеп »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Мисионер

 1. Обичайте каузата – Апостол не е просто заглавие, това е начин на живот. Апостолът е влюбен в продукта и гледа на него като на възможност да разнесе „Добрата новина”. Любовта към каузата е второто най-важно условие за успеха на един апостол. Ако не обича каузата, той не може да бъде добър неин проповедник.
 2. Търсете агностици, а не атеисти. В повечето случаи хората разбират и започват да харесват даден продукт в рамките на десет минути, или изобщо не го разбират. Трудно е да накарате някого да повярва в една религия, ако той вече вярва в друга. По-лесно се убеждава човек, които изобщо не е религиозен.
 3. Локализирайте болката. Без значение колко революционен е продуктът ви, не го описвайте с гръмки, пъстроцветни думи. Хората не купуват революции. Те си купуват аспирин, който да премахне болката, или витамини, за да обогатят организма си.
 4. Научете се да предоставяте демо. Един човек, просто не може да бъде апостол, ако не може да  демонстрира продукта си. Ако някой не направи демонстрация, която да ускори пулса на всеки присъстващ от аудиторията, той трябва да остане в маркетинга.
 5. Игнорирайте гордостта. Добрите мисионери не са горди. Те не се фокусират върху хора с гръмки имена и титли. В интерес на истината, те ще се срещнат с тях и ще помогнат на всеки, който разбере за какво става въпрос и който може да им помогне. Това по-вероятно е системният администратор или секретарката, отколкото някой от големите шефове.
 6. Не лъжете. Много просто –лъжата е морално и етически нещо лошо. Също така тя отнема повече енергия, тъй като ако някой лъже, е необходимо да помни лъжите си. Ако винаги казвате истината, няма какво да помните. Мисионерите познават работата си и никога не се налага да лъжат и да прикриват невежество.
 7. Помнете приятелите си. Бъдете добри с хората, които срещате по-пътя си, когато изкачвате нагоре, тъй като вероятно ще ги срещнете отново- по-обратния път надолу. В момента, в който някой евангелист постигне успех, не трябва да мисли, че тези хора няма  да му бъдат повече необходими.
 8. Наградете ги. Не поощрявам заплащането на мисионери, но можете да им правите често малко жестове на внимание като екстри, фанелки, чанти, халби.
 9. Фокусирайте се върху забавлението. Ако хората се забавляват, покрай това може да подадете и няколко зрънца информация. Но ако речта ви е убийствено скучна, никакво количество информация няма да я направи добра.
 10. Разказвайте истории. Най-добрият начин да се успокоите, когато произнасяте реч, е да разказвате истории. Всякакви истории. Истории от младостта ви. Истории за неща, които сте прочели. Когато разказва история, човек потъва в разказа. Той вече не произнася реч. Той просто говори. Великите разказвачи разказват истории в подкрепа на посланието, което изпращат чрез речта си.
 11. Общувайте с аудиторията си. Един от начините да увеличите индикациите пред тях за успех,е , като говорите с някои от тях преди. Срещайте се с хората. Говорете с тях. Позволете им да осъществят контакт с вас. След това ще видите техните приятелски лица.

Гай Кавазаки“Проверка на реалността. Новите оръжия на маркетинга”

Подобни публикации: