Архив

Календар

август 2016
П В С Ч П С Н
« юли   сеп »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Стартирай бизнес

Онези, които вярват истински, полудяват и при най-малката провокация. Най-добрите ви служители са онези, които се тревожат прекалено. Те са сърцето и душата на вашата компания. Единствения начин да ги впрегнете да работят за вас е да им делегирате отговорности.

Добрите специалисти имат нужда от големи проекти. Ако нямате голяма идея, няма да намерите големи хора, които да се захванат с нея. Трябва ви голяма мисия, за да привлечете хора към нея, които ги е грижа какво правите.

Онези, които стартират собствен бизнес, са ловци на мечти. За да напуснете компания като Мicrosoft, трябва да сте недоволни от начина, по който вървят нещата там, и да имате достатъчно нереалистичен поглед върху нещата, за да вярвате, че можете да промените света. Това е смъртоносна комбинация, която може да събере екип от странни птици. Така, че не се притеснявайте, ако в началото екипа ви се състои от, меко казано интересни хора.

Да напишеш добър код отнема време. Един добър софтуерен инженер може да напише повече от десет посредствени кода, особено ако се намира в началото на проект. Дори най-добрите имат нужда от време. Създаването на нещо елегантно, отнема време за дизайн и тест на продукта. Поуката е бързай бавно, бързината понякога вреди.

Всеки понякога трябва да напише наново код. Надпреварата с фактора време и проблемите, които не сте успели да избегнете при създаването на версия 1.0 на продукта си, означава, че ще трябва да поработите над тях във версия 2.0. Не се обезкуражавайте и не бъдете ограничени. Просто го напишете наново. Така нещата проработват.

Безстрашните лидери често са ужасени. Фактът, че се притеснявате, не показва, че идеята ви е лоша. Често най-добрите идеи са онези, за които се притесняваме най-много. И не вярвайте на онези бизнесмени, които разказват след време как са знаели от самото начало, че това ще проработи. В процеса на работа всичко ще си проличи, но ако чакате съвършенството, никога няма да започнете.

Винаги се работи здраво. Много от бизнесите намират потребност, която да задоволяват, и след това продължително време работят върху нея. Ако не вярвате, че притежавате смазващо конкуренцията предимство, то значи сте от хората, които ще закопаят конкуренцията със здраво бачкане.

Няма да стане по-добре. Винаги е по-добре. В ранните дни хората се фокусират върху това, колко хубаво ще бъде, когато преуспеят. Но в момента, в който това се случи, започват да говорят колко прекрасно е било преди. Предприемачите в началото винаги са твърдо убедени, че раят ги чака в бъдещето, и че нещата са се влошили точно преди малко. В момента, в който започнете да се наслаждавате повече на процеса на изграждане, отколкото на приходите, ще се превърнете в добър лидер.

Истината е единствената валута. Странно е, но колкото повече се опитваме да предупреждаваме хората за риска, толкова повече те са склонни да го игнорират. И след като вие сте решили да продължавате да поемате рискове, редно е да предупредите хората за тях. И за това, че повечето начинания се провалят с фалит.

Състезанието започва от 100 млн. долара. Може би в момента цифрата е по-малка. Но ако правите нещо, което си заслужава усилията, бъдете сигурни, че някой друг прави същото. Нормално е да си мислите, че всички предизвикателства се изсипват само на нас. Не е така, затова мислете позитивно.

 Гай Кавазаки - “Проверка на реалността. Новите оръжия на маркетинга”

Подобни публикации: