Архив

Календар

октомври 2017
П В С Ч П С Н
« сеп   ное »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

9 тайни на световноизвестните говорители на TED

Обсъжда 9 тайни на световноизвестните говорители на TED. Разказва техниките, които използват, за да спечели над аудиторията си и нещата, които можем да приложим към нашите собствени презентации. Деветте тайни могат да бъдат разделени на три части: емоционални, нови и запомнящи се.

Част 1: Емоционални.

1.Страст: изкопайте дълбоко, за да установите уникалната и смислена връзка с вашата тема на презентацията. Първата стъпка към вдъхновение на другите е да се уверите, че сте вдъхновили себе си. Най-простият начин да установите това, за което наистина сте страстен, е да зададете въпроса: „Какво прави сърцето ми да пее?“

2. Учи изкуството на разказването на истории: разказвайте истории, за да достигнете сърцата и умовете на хората.

3. Разговаряйте: практикувайте безмилостно и интернализирате съдържанието си, така че да можете да доставяте презентацията толкова комфортно, колкото и да имате разговор с близък приятел.

Част 2: Нови.

4. Научи ми нещо ново: разкрива информация, която е съвсем нова за вашата аудитория, опакована различно или предлага свеж и новаторски начин за решаване на един стар проблем.Тази секция говори за twitter-приятелски заглавие.

5.Донесете челюст-падане момент: помислете за вашето съдържание и идентифициране на най-важните точки y което трябва да направите. След това намерете роман и запомнящ се начин да съобщите тези послания. Понякога трябва да изненадате аудиторията си, за да ги накарате да се грижат.Представете си шокиращ, впечатляващ или изненадващ момент, който е толкова вълнуващ и запомнящ се, хваща вниманието на слушателя и се помни дълго след края на презентацията.

6. Осветявайте: не вземайте себе си (или вашата тема) твърде сериозно. Мозъкът обича хумора. Дайте на аудиторията си нещо, за което да се усмихвате.

Част 3: Запомняне.

7. Придържайте се към 18-минутно правило: 18 минути е идеалният период от време за презентация. Ако трябва да създадете по-дълго, вградете меки почивки (истории, видеоклипове, демонстрации) на всеки 10 минути. Творчеството процъфтява под ограничения. Авторът също така показва на читателите 3 лесни стъпки за изграждане на карта на съобщенията.

8. Направете картина с мултисензорни преживявания: направете презентации с компоненти, които докосват повече от един от сетивата: зрение, звук, допир, вкус и мирис.

9. Останете във вашата лента: бъдете автентични, отворени и прозрачни.

„Говори като на TED. 9 тайни от водещи умове в света как да говорите пред публика“ от Кармайн Гало

Подобни публикации: