Архив

Календар

юни 2018
П В С Ч П С Н
« май   юли »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Випускът на най-силното трио в историята на ЗПГ

ВИПУСК 2018 – “ бяхме това, което ви вбесяваше и радваше, тези, които ви носеха болка и щастие, разочарование и гордост и не съжаляваме за това, че решихме да водим борбата за това „ние” по този начин; не желаем да ни обичате- това, което ни дадохте от вашите души беше повече от това, което сме си представяли; не искаме да ни запомните- ние дадохме всичко, което можахме на това „ние”, дадохме го от сърце и го оставяме на вас, та дори да забравите нашите имена, лица и действия. „

99 ученици ще получат дипломи. 21 е щастливото им число, защото 21 ще получат дипломи с ОТЛИЧЕН УСПЕХ, още 21 ще вземат дипломи с успех над 5.00, а и 21 ученици получиха ОТЛИЧНИ оценки на ДЗИ /+ още 10 ОТЛИЧНИ от явилите се на ДКИ/. В резултат на това 42% от завършващите ще получат дипломи с успех над 5.00 !!! Да не забравим и изпитите по теория и практика на професията/ДКИ/ – 10 ОТЛИЧНИ оценки/ и по теория  и по практика/, заместващи второ ДЗИ и общо 34 ОТЛИЧНИ оценки за всички професии.

Ако все още се питате кой ще бъде първенец на ВИПУСК 2018 . Изненада няма – на 22 юни, ПЕТЯ ПЕТКОВА от 12в клас получи диплома с феноменалното 5,99 в графата за среден успех. Петя има 5,99 и на ДЗИ по ФИЛОСОФИЯ, както и 5,96 по ДЗИ БЕЛ !!! Има само 1 пълна шестица по философия и 4 по БЕЛ в област Благоевград !!!

Така само с шестици в дипломата тя ще бъде с най-висока диплома за град Сандански и сред тези с най-висок резултат за област Благоевград. Само половин точка раздели Петя от 6.00 по философия и 6.00 в дипломата, но и това си извънземно постижение, на което са способни много малко хора. След като през 2010 година Диана Шаркова и в 2014 година Теменужка Траянова завършиха с успех в дипломата от 5.98, сега това е новият най-висок резултат за ЗПГ в ерата на матурите.

Петя има и 5.60 на предварителния изпит по Философия в Софийския университет, постижение отново в призовата тройка. От нас Петя може официално да получи званието Философ №1 на ЗПГ. И искреното пожелание за нови бъдещи успехи в избраната от нея област !!! За нас е чест, че я познаваме, и че е била ученик в нашата гимназия !!!

ВИПУСК 2018 притежава и трите най-високи дипломи за град Сандански – с двете подкласнички на първенеца, ЗПГ има най-силното трио в историята си. След 5.99 на Петя Петкова, имаме две момичета със среден успех от дипломата 5.96.

НИЯ ДЗИМБОВА ,12в клас,ДЗИ АНГЛИЙСКИ ЕЗИК -6.00, ДЗИ БЕЛ- 5.75

ЕВЕЛИНА ИЛИЕВА,12в клас,ДЗИ ГЕОГРАФИЯ -6,00, ДЗИ БЕЛ-5,74

Кой казва, че в ЗПГ не може да се изкарват пълни шестици на ДЗИ . Петя притежава вторият най-висок резултат по Философия за област Благоевград и вероятно най-високият резултат по БЕЛ за Сандански. Евелина е с единствената пълна шестица по География за област Благоевград, а Ния е с може би първата пълна шестица по АЕ за ЗПГ.

Петя е сбор на всичко нестандартно и непредвидимо в човешката природа. Онзи бунт на човекът срещу незавидната му позиция на прашинка в природата. Прашинка, но каква. Пътеводител за всички, които търсят свободата като водеща звезда в битието си. Един привърженик на поставените от самият себе си върховни цели и на преодоляването им. Побеждавай себе си и се преоткривай непрекъснато . Аз мисля, че тя ще счупи и друг рекорд, ако преброи всичките си награди и участия в конкурси под знамето на ЗПГ!!!

Ния и Евелина са пример за това докъде може да ви доведе упоритата и трудолюбива работа и постоянство. Пример за това как трябва да се гонят целите. В ранните си години бранеха с чест олимпийското начало , а след това доказаха, че да учиш в ЗПГ не е пречка да те приемат да учиш в университети като ЙОРК, Англия, или да изкараш пълна шестица на предварителен изпит по Биология в Медицински профил.

Ами класовете като цяло ? 12 а клас, професия „Икономист“ ще завърши с 12 ученици с ОТЛИЧЕН успех в дипломата/над 5.50/ и общ успех на класа – Много добър/5.32 /

Първенец на тази паралелка ще бъде Христина Анастасова с диплома Отличен/5.84/ , следвана от Ангел Панковски с успех Отличен/5.81/ и Милен Стоев с Отличен/5.75/ . Директор Терзийски каза в заключителното си слово, че не може да се сети за нищо лошо за 95% от учениците в този клас, г-жа Коюмджиева също потвърди, че положеният труд дава резултати. Едни прилежни и изпълнителни деца с желание за работа и успехи. Пасващи като дялан камък на мястото си в тази професия. Попиващи изцяло и податливи на ваяние от учителите, приемащи с радост подадените им възможности. Симбиоза между учители и ученици. В този клас са Мария Андонова, която стана лауреат на национална олимпиада по ГО, Зорница Чикорова , с първо място в националното състезание за икономисти на АЕ. Няма да забравим и Габриела Тосунова, Елена Златкова, Надя Джорова, Бойка Великова, Андон Сезанов и др.

И 12 в клас, професия „Организатор на туристическа агентска дейност“ . Първенците тук си ги знаете – Петя Петкова- Отличен/5.99/, Ния Дзимбова- Отличен/5.96/ и Евелина Илиева- Отличен/5.96/ :)

Учениците от този клас имат 7 ОТЛИЧНИ оценки/над 5.50/, плюс още 3 оценки над 5.40 и среден успех от дипломите – Много добър/5.10/. Думите в началото на този текст са от тяхното слово на изпращането. Казват много – едни емоционални деца, създаващи подобна атмосфера, както във всички туристически паралелки. Част от тях, изискващи обяснения, палещи се лесно, но и добросъвестни и работливи в приятните за тях занимания. Умни ученици, спестяващи енергия до необходимият минимум, за да получат желаната оценка. Нищо необичайно. Всички те също получиха добри възможности, за да изградят уверени и независими характери. Ученици като София Спасова, Веселин Руменов, Ваня Стоянова, Юлия Цекова, Ана-Мария Вълчева, Йоана Янева,Ивана Атанасова дадоха доста за ЗПГ и получиха съответно десетки възможности.

В 12 б, 12 г и 12д клас също имахме много добри ученици, получили шестици на държавните изпити по теория и практика, а нали това е идеята на едно професионално училище – да получим основите на своята професия.  Останалите -добри в практиката и по-малки теоретични умения, но това не е болка за умиране. Добри и симпатични ученици, събрани с няколко такива, на които не им се учи много. С постоянните си липси в час или с пословичната липса на желание и интерес към учебния процес. Ами резултатите от ДЗИ показват, че общата култура не помага в случая и трябва и малко да се почете. Така, че с тези 2,3 ученици от всеки от тези класове ще се видим и на септември. За 12 е клас няма какво да кажем, освен това, че добавяха колорит в училището. В 11 клас останаха толкова малко, че ги  обединиха в един клас /озеленители и монтьори/, а в 12 само няколко човека взеха дипломи.

Въпреки това изпращаме випуск със силни индивидуалности, оставил следа в историята на училището ни. Пожелаваме НА ДОБЪР ЧАС И СИЛЕН ПОПЪТЕН ВЯТЪР ЗА ВСИЧКИ УЧЕНИЦИ ОТ ВИПУСК 2018 !!!

 

Подобни публикации: