Архив

Календар

декември 2018
П В С Ч П С Н
« ное   яну »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Бъди уверен в себе си

Антония Ефтимова от 12а клас е човекът, който спечели най-убедително вотът на учителите и учениците в досегашната история на церемонията „Ученик на годината” . Въпросът е какво ги накара да гласуват за нея ? Какво накара 2 пъти повече индивиди да дадат гласа си за нея, а не примерно за втория  в класирането?  Може би нейната загадъчност, и това, че показва само това, което иска пред хората. Оставя ги да гадаят, а тя умее да създава идеалният образ за себе си. И това, но не само. Тя е популярна личност и другите харесват това, което виждат и искат да бъдат като нея. Ще попитате кое е онова, което ги привлича в нея ?

Ако трябва да отличим едно качество – това е УВЕРЕНОСТ. Това момиче се обича, знае какво може и харесва това, което вижда в огледалото. Освен това винаги е наясно какво иска и е готова  на всичко за да го постигне. Не е склонна да прави компромиси и смята, че заслужава това, което взима в конкретния момент. Да излъчваш подходящите сигнали и да се държиш по уверен и властен начин ти осигурява предимство още преди да си започнал битката.

Тя е много умно момиче и умее да използва всичките си способности, впряга ги усилено, докато достигне целта си. След това може да последва отпускане и загуба на интерес, но докато е в преследване, тя е като булдог, който захапе ли, няма пускане. Всъщност стратегията е много добре позната – използвай минимално енергийни ресурси в области, които не са ти важни, но няма как да се измъкнеш и трябва да минеш през тях. И въпреки , че е има ум с висок IQ , нямаше да е толкова успешна, ако не влизаше в образа на уверения човек.

Ако трябва да продължим основното и предимство – камерите я обичат, фотоапаратите я обичат. Знае как да се държи пред тях. Създава уникален и въздействащ образ.  Тя е родена за фотомодел и сигурно ще стане такъв. И може би както се е научила да излъчва неудържима, загадъчна привлекателност пред обективите, за нея не представлява трудност да излъчва УВЕРЕНОСТ  пред обкръжението си. Това и помага сега, ще и помага и в бъдеще.

Артистична личност , мислеща постоянно на английски език. Гражданин на света,обича да пътува,  любопитна е, почти сигурно ще учи в чужбина. Обича известността и това да бъде харесвана. Обича и да участва в инициативи, които са свързани с доброволчество, но никой не може да я накара да направи нещо, което не харесва, по начин, който тя не харесва, ако тя не е решила, че трябва да го направи. Не се страхува да изкаже мнението си и не признава авторитети. Не се страхува да си вземе това, което иска и докато другите не са се усетили и не вярват, че ще го направи, тя вече го е направила.

Ако трябва да научим нещо от Ученик на годината 2018 то е следното – излъчвай увереност и се дръж като уверен човек. Обичай се. Ти си уникален и няма друг като теб. Ако искаш нещо, просто се пробвай да си го вземеш. Няма да загубиш нищо. Ще са ти необходими постоянни и упорити усилия, но ако си уверен в себе си и възможностите си, няма как да не успееш. Във времената на визуална култура образите са важни.Създай подходящия образ за себе си и се придържай към него. Веднъж изграден, той ще работи за теб. Образът на уверен човек е задължителен атрибут. Практикуваш ли го, дори и да не си такъв, в един момент ще се слееш с него и ще станеш такъв.

Подобни публикации: