Архив

Календар

август 2019
П В С Ч П С Н
« юли   сеп »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Как да бъдем интересни и да печелим привърженици

Как да бъдем по-интересни на нашите събеседници: Тайните ни разкрива гуруто на креативността, творческите идеи и латералното мислене Едуард Де Боно.

Да бъдете интересни е много по-важно от това, да спечелите даден спор, дори от това да знаете как да се съгласявате или не. Много по-важно и от това да покажете колко сте умни.Ако сте интересни хората ще се стремят към вас и ще търсят активно компанията ви. Ще се наслаждават на удоволствието да разговарят с вас.

Ето го и най-важното, което трябва да знаете и правите, за да сте по-интересни:

 1. Винаги е важно да се стигне до истината, но да сте интригуващи е много по-важно от спечелването на спора. Бъдете интересни – дължите го на себе си, а и на останалите .
 2. Интерес пораждат интересните неща, които сте правили, правите или за които знаете нещо. Но интересът може да произтече и от начина, по който водите разговор.
 3. Прилагането на техниката „Какво ще стане, ако…..?“ разкрива нови възможности и нови мисловни пътища.
 4. Търсенето на възможности и алтернативи обогатява разговора. Обикновено съществуват повече от един начини за правене на нещата или за разглеждането им.
 5. Предположението извежда разговора напред и отваря нови области на интерес. Описанието може само да ви върне назад.
 6. Откриването и извеждането на връзки и препратки вървят ръка за ръка и генерират интерес. Потърсете ги без колебание!
 7. Новите идеи са рядкост и освежават всяка беседа. Стремете се да мислите творчески и да предлагате нови идеи. Изучете и прилагайте похватите на латералното мислене.
 8. Провокацията е начин да се предизвикват нови идеи. Предлагате твърдение, за което знаете, че е грешно или невъзможно, само за да провокирате нов начин на мислене.
 9. Използвайте като сериозен инструмент фразата: „О, това е интересно.“ Бъдете готови да приложите този похват към всичко, което чувате.
 10. Стремете се да изследвате, доразвивате и извличате интерес от всичко.
 11. Използвайте прости упражнения, за да развиете способността си да създавате интерес. Практиката ще ви отведе надалеч!
 12. Когато някой друг предложи интересен начин на мислене, последвайте го и му помогнете да доразвие този интерес.

Как да бъдем интересни и да печелим привърженици-Едуард Де Боно

Подобни публикации: