Архив

Календар

февруари 2020
П В С Ч П С Н
« яну   мар »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829  

Среща в Испания по проект „Учене чрез коопериране, сътрудничество и иновации“

logoo

От 09.02.2020 до 15.02.2020 годинав IES Castillo de Luna в Ла Пуебла де Касаля, Испания се проведе първата краткосрочна обмяна на ученици от шест училища от България, Швеция, Португалия, Испания, Румъния и Гърция, участници в стартиралия тази учебна година проект по програма Еразъм + ,KA229 Партньорства за училищен обмен.„Учене чрез коопериране, сътрудничество и иновации “ . От Българска страна участие взеха четири ученици и 2 учители.

Проектът има за цел да допринесе за интернационализацията на образованието, предлагано от училищата, участващи в проекта, чрез създаване на обща база данни от иновативни, ориентирани към ученика, базирани на учебната програма, образователни ресурси, като обърнати класни стаи, викторини, тестове, които могат да бъдат използвани не само от партньорските организации, но и транснационално, след като се предложат като Отворени Образователни Ресурси.

В дните на срещата учениците се занимаваха със задачи, свързани със златното сечение и редицата фибоначи, както и построяване на различни геометрични фигури с помощта на Geogebra, участваха в игра за намиране забележителности в градовете, които посетиха с помощта на математика, разделени на четири групи, като във всяка група имаше ученици от всички страни, участващи в проекта. В четвъртък ученици от всички страни, участници в проекта, представиха свои презентации за своите държава, град и училище. След представянето, домакините бяха подготвили малък Quiz – учебна игра в онлайн платформата Kahoot, като целта на играта беше да провери знанията на учениците по представените теми.

Всички посетени туристически обекти са включени в списъка на Юнеско за световно културно наследство и по-късно ще бъдат включени в атлас с природните, исторически и културни забележителности на страните, участващи в проекта.Посетихме Гранада и направихме обиколка на стария град. Учители, заедно с ученици от страната домакин , използвайки интерактивни карти, ни запознаха с основните забележителности. Посетихме също и Алхамбра и Nasrid Palaces, едни от най-запазените образци на архитектурата на маврите в Европа, където учениците практикуваха наученото от тях за златното сечение.

 

                                                                                                                                  От участниците  в проекта

 

П.П. Дейностите се финансират по линия на Програмата Еразъм+. За съдържанието носят отговорност единствено авторите. Европейската комисия и Националната агенция не поемат отговорност за начина, по който представената информация може да бъде използвана.

Подобни публикации: